News Flash:

Se apară cum pot mai bine

130 de tuneluri şi amplasamente pentru lansarea rachetelor antitanc ale grupării Hamas, distruse de Forţele de apărare israeliene

9 Noiembrie 2023
189 Vizualizari | 0 Comentarii

Forțele de apărare israeliene (IDF) au distrus 130 de tuneluri și poziții de lansare a rachetelor antitanc aparținând grupării islamiste Hamas de la începutul războiului acum o lună, conform unui comunicat al IDF citat de agenția DPA.

„Ca parte a activităţilor terestre în Fâşia Gaza, soldaţii IDF lucrează în prezent pentru a descoperi şi distruge tunelurile Hamas. De la începutul luptelor, 130 de puţuri de tunel au fost distruse”, a afirmat un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Hamas este desemnată ca organizație teroristă de către numeroase țări și organizații internaționale, inclusiv Statele Unite, Uniunea Europeană și Israel.

„Pregătirea inamicului pentru o şedere prelungită în tuneluri poate fi stabilită pe baza rezervelor de apă şi oxigen găsite în tuneluri”, a precizat purtătorul de cuvânt militar citat.

Trupele israeliene au distrus tuneluri situate într-un centru de antrenament al organizației Hamas din nordul Fâșiei Gaza. Autoritățile israeliene susțin că în subsolul nisipos al Fâșiei Gaza există o rețea complexă de tuneluri, pe o lungime de aproximativ 45 de kilometri și o lățime cuprinsă între 6 și 14 kilometri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006685 (s)