News Flash:

„Salvaţi-i. Priviţi-i ca pe nişte fiinţe umane”

"Gaza este acum iadul de pe Pământ", a declarat reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour

1 Noiembrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii

Reprezentantul palestinian la ONU a caracterizat condițiile de viață ale populației din Fâșia Gaza ca fiind extrem de dificile, asemănătoare unui iad pe Pământ.

 Această declarație a fost făcută în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU desfășurată la New York. Riyad Mansour a făcut referire la o celebră afirmație a fostului secretar general al ONU, Dag Hammarskjöld, care în 1954 a spus: „Naţiunile Unite nu au fost create pentru a ne aduce în Rai, ci pentru a ne mântui din iad”. Mansour a mai spus: „Gaza este acum iadul de pe Pământ”.

Diplomatul palestinian a menționat că peste 8.000 de palestinieni au pierdut viața până acum, dintre care mai mult de 3.000 în sudul Fâșiei Gaza, unde Israelul a forțat transferul a sute de mii de persoane.

„Practic toată populaţia noastră din Gaza este fără adăpost, strămutată, mutată de la o casă de familie la alta, dormind în maşini, dormind pe străzi şi încă ucisă oriunde merge pentru a o convinge că nu va fi în siguranţă nicăieri în Gaza”, a notat el. „Salvarea umanităţii din iad astăzi înseamnă pentru Naţiunile Unite să-i salveze pe palestinienii din Gaza”, a spus el.

Mansour a cerut celui mai influent organism al ONU să trateze poporul palestinian cu respect și să vină în ajutorul palestinienilor din Gaza.

„Salvaţi-i. Priviţi-i ca pe nişte fiinţe umane”, a insistat el.

Șeful agenției ONU pentru refugiații palestinieni (UNRWA), Philippe Lazzarini, a avertizat luni că actualul sistem de asistență pentru Fâșia Gaza prin punctul de trecere a frontierei Rafah este sortit eșecului, denunțând aplicarea de către Israel a pedepsei colective.

"Să fim foarte clari: cele câteva convoaie autorizate prin Rafah nu sunt nimic în comparaţie cu nevoile a peste două milioane de oameni prinşi în Gaza”, a precizat Philippe Lazzarini, cerând membrilor Consiliului de Securitate ajutor imediat și un armistițiu umanitar. De asemenea, Lazzarini a confirmat că cel puțin 57 de colegi din cadrul angajaților UNRWA au pierdut viața în Fâșia Gaza de la începutul războiului, la 7 octombrie.


În același timp, Casa Albă a anunțat că există posibilitatea să permită intrarea a 100 de camioane pe zi cu ajutor umanitar în Fâșia Gaza, conform declarațiilor unui purtător de cuvânt marți. "Acesta este un prim obiectiv", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, după ce președintele Joe Biden a cerut duminică o creștere semnificativă și imediată a fluxului de asistență către teritoriul palestinian care se află sub asediu și a fost bombardat de Israel în conflictul cu mișcarea islamistă Hamas.

În plus, Semiluna Roșie palestiniană și-a exprimat îngrijorarea marți în legătură cu atacurile lansate în apropierea unuia dintre spitalele sale din nordul Fâșiei Gaza, unde civili s-au refugiat pentru a scăpa de bombardamentele israeliene, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Lovituri de artilerie şi aeriene continue în zona Tel al-Hawa din Gaza, unde se afla spitalul al-Quds”, a precizat organizaţia pe reţeaua de socializare X (fosta Twitter).

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006054 (s)