News Flash:

Își menține ferm angajamentul

Grupul G7 rămâne unit în susţinerea fermă a Ucrainei în contextul invaziei ruse

8 Noiembrie 2023
151 Vizualizari | 0 Comentarii

Miniștrii afacerilor externe din G7, reuniți la Tokyo, au afirmat că grupul statelor cel mai puternic industrializate va rămâne unit în sprijinul ferm acordat Ucrainei în contextul invaziei ruse, chiar în lumina situației internaționale actuale, menționând implicit conflictul Israel-Hamas, conform agenției AFP.

Ei au de asemenea confirmat că vor continua să impună sancțiuni dure împreună împotriva Rusiei, să accelereze eforturile de reconstrucție a Ucrainei pe termen mediu și lung și să coopereze în vederea unui proces de pace, conform comunicatului Ministerului Afacerilor Externe japonez.

Ucraina devine tot mai îngrijorată în legătură cu scăderea sprijinului pe care-l primește, având în vedere că contraofensiva lansată în iunie nu a avut decât rezultate foarte limitate până în prezent, iar probabilitatea unui război prelungit crește.

În ciuda noului conflict din Orientul Mijlociu, este esențial pentru G7 să transmită comunității internaționale că angajamentul lor de a sprijini Ucraina "nu va pierde din elan niciodată," a declarat ministrul japonez al afacerilor externe, Yoko Kamikawa.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004902 (s)