News Flash:

Nu este momentul pentru alegeri, ci pentru apărare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a exclus organizarea de alegeri prezidenţiale

7 Noiembrie 2023
326 Vizualizari | 0 Comentarii


Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a anunțat că alegerile prezidențiale nu vor avea loc, considerând că acesta nu este momentul potrivit, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

„E momentul pentru apărare, pentru lupta de care depinde soarta statului şi a poporului, nu pentru farsa pe care doar Rusia o aşteaptă din partea Ucrainei. Cred că nu este momentul pentru alegeri”, a transmis liderul de la Kiev, încercând să pună capăt discuțiilor din ce în ce mai insistente după mai mult de un an şi jumătate de când a început invazia rusă.

„Trebuie să ne unim, nu să ne dezbinăm, nu să ne risipim în certuri sau alte priorităţi. Nu e loc de conflicte. Înţelegem toţi că astăzi, în vreme de război, când problemele sunt multe, este absolut iresponsabil să deschidem subiectul alegerilor în societate, cu uşurinţă şi seninătate”, a punctat Zelenski.

 Vineri, ministrul de Externe, Dmitro Kuleba, a menționat că președintele ia în considerare argumentele pro și contra organizării alegerilor prezidențiale la termenul din martie anul viitor.

Alegerile legislative ar fi trebuit să aibă loc în Ucraina în octombrie, însă au fost amânate fără o dată precisă în contextul războiului cu Rusia. Aliații occidentali ai Ucrainei, în special Statele Unite, insistă asupra desfășurării alegerilor democratice, în ciuda ocupării a 20% din teritoriul țării de forțele ruse și a numărului mare de ucraineni refugiați peste hotare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1325 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007112 (s)