News Flash:

Franța oferă ajutor umanitar

Trei avioane franceze cu 54 de tone de ajutoare pentru Gaza au sosit în Egipt

6 Noiembrie 2023
197 Vizualizari | 0 Comentarii


Trei avioane franceze cu 54 de tone de ajutoare destinate regiunii Gaza au sosit în Egipt în cursul weekend-ului trecut. În plus, Franţa are trei nave militare în estul Mării Mediterane gata să facă faţă dezvoltărilor situaţiei, conform unor oficiali de rang înalt. 
Aceste anunţuri au fost făcute în contextul unei declaraţii a ministrului francez de Externe, Catherine Colonna, care a solicitat un "armistiţiu umanitar imediat" în timpul unei vizite la Doha, avertizând cu privire la potenţiala extindere a conflictului în regiune. Israelul a respins apelurile repetate la încetarea focului din partea comunităţii internaţionale. Aceste ajutoare din partea Franţei au fost transportate cu două aeronave Airbus A400M parţial blindate, iar ulterior, Ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, a informat despre sosirea unui al treilea avion A400M cu ajutoare.

„Acest transport umanitar, care este destinat populaţiei civile din Fâşia Gaza, conţine medicamente, ajutoare alimentare, generatoare”, a precizat comandantul unuia dintre avioane, locotenent-colonelul Nicolas.

În Marea Mediterană, se află un portelicopter francez "Tonnerre", echipat cu facilități medicale, alături de două nave militare. Acestea constituie o parte a unui "instrument puternic și versatil, capabil să se adapteze la evoluțiile din regiune", conform declarațiilor reprezentanților armatei franceze.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005806 (s)