News Flash:

A fost de acord!

China va discuta săptămâna viitoare despre controlul armelor nucleare cu Statele Unite

2 Noiembrie 2023
151 Vizualizari | 0 Comentarii

China a acceptat să inițieze discuții privind controlul armelor nucleare cu Statele Unite în săptămâna următoare, acestea fiind primele discuții de acest fel între cele două țări de la vremea administrației Obama. Informația provine de la Wall Street Journal, consultat de agenția Reuters.

Obiectivul principal al acestor discuții este de a preveni o potențială cursă periculoasă a înarmărilor între Statele Unite, China și Rusia, însă acestea nu reprezintă începutul unor negocieri oficiale cu privire la limitele armelor nucleare.

Echipele conduse de președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping au un acord de principiu pentru o întâlnire a celor doi lideri în San Francisco în luna noiembrie, cu toate că încă nu s-au finalizat toate detaliile relevante, conform unui oficial înalt din administrația Biden.

În ultimele luni, o serie de acțiuni diplomatice bilaterale, în principal inițiate de SUA, au încercat să refacă relațiile dintre Beijing și Washington, care se deteriorau rapid, după ce SUA doborâseră un presupus balon de spionaj chinez deasupra teritoriului american.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005690 (s)