News Flash:

Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Deva va fi relocata

28 Octombrie 2016
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean de Urgenta Deva
 Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Deva, care functioneaza in prezent intr-o cladire de patrimoniu veche de peste o suta de ani, va fi relocata in actuala aripa principala a spitalului, dupa ce spatiul prevazut pentru mutare va fi modernizat, a declarat, miercuri, directorul medical al institutiei, Ioan Demeter. 
'Actuala cladire unde este gazduita Pediatria nu corespunde normelor de asistenta medicala valabile pentru anul 2016. (...) Toti factorii implicati, conducerea Spitalului Judetean, Consiliul Judetean Hunedoara, DSP, constructorul, proiectantul ne aplecam asupra problemei, spre a definitiva aceasta mutare, in conditiile cele mai bune. Acest lucru trebuie sa se intample la modul cel mai rapid si corect', a afirmat dr. Ioan Demeter. 
Una dintre variantele agreate este ca sectia de Pediatrie sa fie mutata in actuala cladire a Spitalului Judetean, dupa ce sectiile de Chirurgie, Urologie si Ortopedie vor fi transferate in aripa noua a unitatii medicale, ce va fi inaugurata pana la sfarsitul anului. Spatiile celor trei sectii vor fi renovate si reamenajate conform circuitelor specifice unei sectii de Pediatrie, dupa care aici vor fi mutate toate paturile si echipamentele medicale necesare ingrijirii celor mici. 
Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Laurentiu Nistor, a declarat miercuri ca a avut o intalnire cu conducerea spitalului si ca este posibil ca mutarea sectiei de Pediatrie sa aiba loc in circa o jumatate de an, in aripa principala a institutiei medicale. 
Pana la sfarsitul acestei saptamani, se va gasi o solutie pentru executarea unor lucrari necesare actualului spatiu al sectiei de Pediatrie. 
'Pana vineri, trebuie gasita o solutie pentru Pediatrie. Nu voi accepta conditiile de acum', a afirmat presedintele CJ Hunedoara. 
Problema sectiei de Pediatrie a aparut de cateva zile in spatiul public, dupa ce consilierul judetean Oana Franc (PNL) a adus in atentie starea cladirii si a sesizat autoritatile despre conditiile in care sunt tratati copiii internati acolo. Subiectul a fost relatat pe larg de un cotidian local, care sustine ca a informat Ministerul Sanatatii despre conditiile din sectia de Pediatrie. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004812 (s)