News Flash:

Rata somajului, in crestere in Arad

28 Octombrie 2016
920 Vizualizari | 0 Comentarii
someri
Rata somajului la nivelul judetului Arad era, la inceputul lunii octombrie, de 2,37%, cu 0,03% mai mare decat la inceputul lunii anterioare, a declarat miercuri Mihaela Jude, purtator de cuvant al AJOFM Arad. 
Potrivit acesteia, la inceputul lunii erau inregistrati 5121 de someri, din care indemnizati 1479, ceilalti 3642 fiind neindemnizati. In acelasi timp, sunt disponibile 1322 de locuri de munca vacante, cele mai multe fiind oferite de PAB Romania SRL - 100 - lacatus-montator, respectiv de Leoni Wiring System - 50, de muncitor necalificat la montarea, asamblarea pieselor . 
'In ciuda faptului ca oferta de locuri de munca este destul de bogata, majoritatea pentru absolventi de studii medii, aradenii nu prea se inghesuie sa se angajeze, acestia crescand pretentiile fata de conditiile oferite de angajatori. Angajatorii din judet au reactionat si ei, cei cu care am discutat la recenta bursa a locurilor de munca oferind din start un salariu minim de angajare de 1.450 lei. In plus, avand in vedere ca, in conformitate cu ultimele normative, valoarea bonurilor de masa va creste undeva la 15 lei, lucrurile vor sta destul de bine, zic eu. Depinde insa cum le vede fiecare. Poate ca pentru aradeni aceasta majorare minimala a veniturilor nu este foarte interesanta, dar pentru cei care sunt din alte parti este destul de interesant', a declarat Marinel Hentes, director executiv al AJOFM Arad. 
El a precizat ca, din acest motiv, AJOFM Arad cauta, la solicitarea unor companii din judet, forta de munca in toata tara. 
"La solicitarea noastra, AJOFM Botosani va organiza in aceasta saptamana o bursa a locurilor de munca pentru o companie din judetul Arad, care activeaza in domeniul automotive si care doreste sa angajeze urgent 30 de persoane. De asemenea, chiar astazi (miercuri-n.red) am primit confirmarea din partea AJOFM Teleorman ca, tot la solicitarea noastra, va organiza in urmatoarele 60 de zile o bursa a locurilor de munca pentru un alt agent economic aradean", a mai spus Marinel Hentes. 
Directorul AJOFM Arad a precizat ca toate costurile organizarii acestor burse de locuri de munca sunt suportate de AJOFM-urile din respectivele judete. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005167 (s)