News Flash:

Cele mai ciudate slujbe din lume

27 Octombrie 2016
1013 Vizualizari | 0 Comentarii
interviu angajare2
In ziua de azi, oamenii pot fi platiti sa faca diferite activitati, precum plimbatul cainilor, construirea de mobila, organizarea locuintei sau chiar sa tina in brate persoanele singure, care sunt dispuse sa plateasca pentru astfel de servicii.
Oamenii pot angaja un profesionist in imbratisari care sa le ofere afectiune, pot sa plateasca niste domnisoare de onoare „sub acoperire” care sa participe la nunta, ba chiar si bocitori profesionisti alaturi de care sa planga la inmormantarile celor dragi.
Potrivit Gandul, acestea sunt doar cateva dintre meseriile extrem de ciudate, dar din care unii oameni chiar isi castiga existenta.
14. „Mulgatorii de serpi” extrag veninul unora dintre cele mai periculoase reptile din lume, precum serpii cu clopotei sau cobrele. Veninul obtinut este deseori folosit pentru realizarea antidotului folosit in spitale sau in laboratoare si se vinde chiar si cu 1.000 de dolari gramul.
13. Domnisoarele de onoare profesioniste participa la nunta pentru a asista si a ajuta mireasa in ziua cea mare. Jen Glantz, cofondatoarea companiei Bridesmaid for Hire, care ofera astfel de servicii, spune ca firma ei ofera tot felul de servicii si ca poate sa trimita la nunti si oameni care sa consilieze mireasa pas cu pas.
12. Detectorul de ghetari a devenit o profesie dupa scufundarea tragica a Titanicului, in 1912. Patrula Internationala de Gheata, care a fost fondata un an mai tarziu, se afla sub conducerea pazei de coasta a SUA. Angajatii din acest departament se ocupa cu localizarea blocurilor de gheata si calculeaza cele mai sigure rute prin care ambarcatiunile pot ocoli aceste pericole. La nevoie, icebergul poate sa fie tractat din zona pentru ca itinerariul sa fie eliberat.
11. Bocitorii profesionisti asista la inmormantari si ii plang pe cei decedati. In multe zone ale lumii, timp de cateva ore, familiile pot angaja astfel de persoane care sa le fie alaturi pentru a-i conduce pe ultimul drum pe cei dragi.
10. Instructorii de surf pentru caini. Aceasta meserie nu se practica oriunde, ci doar in anumite resorturi exclusiviste de la marginea oceanului in care oamenii sunt dispusi sa angajeze un antrenor personal de sport chiar si pentru animalul de companie. De cele mai multe ori, serviciile vin la pachet cu cele pentru oameni, dar exista locuri in care cursurile sunt destinate doar cateilor.
9. Pipaitorii de fete mai sunt numiti si „cercetatori senzoriali” pentru ca sunt antrenati sa-si foloseasca mainile pentru a judeca eficacitatea produselor de infrumusetare, precum crème, lotiuni de curatare sau aparate de ras.
8. Profesionistii in imbatisari sunt oamenii care nu au nicio problema sa se tina in brate cu niste persoane total necunoscute, atat timp cat sunt bine platiti. Chiar daca se castiga bine, uneori pana la 100 de dolari pe ora, exista si dezavantaje: destule bariere psihice si emotionale pe care un profesionist in imbratisari trebuie sa le depaseasca, spune Samantha Hess, o femeie din Portland care practica aceasta meserie.
7. Privitorii la televizor. Aceasta este o slujba adevarata si nu este neaparat la fel de usor cum suna. Potrivit unui articol publicat pe investopedia.com si citat de Business Insider, privitorii la TV trebuie sa scaneze prin diverse emisiuni si generice si sa le gaseasca pe cele care se potrivesc unui program de televiziune sau de stiri.
6. Artistii care folosesc cenusa celor decedati. Dupa incinerare, unii oameni isi doresc sa pastreze o amintire frumoasa a celor care nu mai sunt, asa ca aleg sa angajeze un astfel de artist care sa creeze un obiect de artizanat in care sa inchida cenusa, precum un pandantiv sau o sculptura din sticla.
5. Evaluatorii de respiratie lucreaza, in general, pentru companiile care produc guma de mestecat, bomboane mentolate, pasta de dinti sau apa de gura. Acestia noteaza eficacitatea produselor si ofera feedback celor care le fabrica.
4. Degustatorii de mancare pentru caini (evident, oameni) sunt angajati de companiile care comercializeaza hrana pentru animalele de companie pentru a testa calitatea produselor. Acestia evalueaza si valoarea nutritionala si, de obicei, scuipa mancarea dupa ce au gustat-o.
3. Profesionistii in determinarea sexului puilor de gaina realizeaza aceasta activitate bazandu-se in special pe intuitie. Angajati in general de catre crescatoriile de pasari, acestia sunt des intalniti in Marea Britanie si in Japonia.
2. Oamenii specializati in statul la coada reusesc sa faca un lucru pentru care mai nimeni nu are rabdarea necesara: sa astepte la rand. Acestia sunt foarte ocupati mai ales in timpul perioadelor cu reduceri importante, de exemplu de Black Friday, si atunci cand se lanseaza produse asteptate de multa vreme (ca noile modele de iPhone, de pilda).
1. Scriitorii de ravase pentru prajituri sunt angajati in general de firmele specializate in producerea de astfel de dulciuri si pot fi incadrati in companie ca freelanceri. Este o slujba reala, facuta de oameni reali si pare destul de profitabila, pentru ca site-ul ehow.com estimeaza ca un scriitor de ravase castiga anual cam 40.000 de dolari.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006493 (s)