News Flash:

Sindicalistii din Posta Romana au incetat activitatea in mai multe puncte de lucru din Bucuresti si din tara

27 Octombrie 2016
917 Vizualizari | 0 Comentarii
postas1
Sindicalistii din Posta Romana au incetat activitatea in mai multe puncte de lucru din Bucuresti si din tara dupa ce negocierile cu reprezentantii companiei au esuat miercuri seara, a declarat joi, pentru AGERPRES, Ionel Otelea, secretar general al Sindicatului Lucratorilor Postali din Romania (SLPR).
Potrivit acestuia, in prezent se face o centralizare a numarului de sindicalisti care participa la aceasta forma de protest insa informatiile disponibile la acest moment indica faptul ca activitatea este intrerupta in cel putin 20 de mari oficii postale din Capitala. De asemenea, Ionel Otelea a precizat ca sindicalistii vor participa la eventuale negocieri cu reprezentantii conducerii companiei, in cazul in care vor fi invitati.
Sindicalistii din Posta Romana au pichetat miercuri dimineata, incepand cu ora 10:00, sediul central al companiei, nemultumiti de propunerile venite din partea conducerii companiei, care conditioneaza majorarile salariale de concedieri. Ulterior in cursul zilei de miercuri acestia au intrat la negocieri cu directorul companiei, Alexandru Petrescu.
In context, Petrescu a declarat miercuri seara, pentru AGERPRES, ca negocierile avute miercuri cu sindicalistii s-au desfasurat "intr-o nota realista" in raport cu capacitatea companiei de a sustine cresteri salariale, iar acestora le-au fost prezentate "mai multe variante si ipoteze economice".
"Exista un dialog intens intre echipa de management si sindicate, iar negocierile pentru solutionarea cererilor avansate de Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania (SLPR) sunt in curs. Discutiile se desfasoara intr-o nota realista vizavi de capacitatea companiei de a sustine cresteri salariale. In orice caz, principiul pe care il propunem este ca cei ce au salariile cele mai mici sa poata primi cat mai mult din suma identificata legal pentru a sustine o crestere salariala, coroborat cu alte masuri de optimizare si eficientizare a activitatii companiei", a precizat directorul general al Postei Romane.
In data de 27 septembrie, Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania a organizat o actiune de protest solicitand majorarea salariului cu 200 de lei. Acestia au amenintat cu incetarea lucrului la inceputul lunii noiembrie in cazul in care cererea lor nu va fi solutionata. Majorarea salariala solicitata de 200 de lei brut insemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.
Posta Romana, companie nationala infiintata conform Legii 31/1990, nefiind o institutie publica, este detinuta de statul roman, prin Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI), in proportie de 75%, si Fondul Proprietatea (FP) in proportie de 25%.
Compania detine cea mai mare retea de distributie la nivel national, insemnand peste 80% din totalul subunitatilor postale care opereaza, in prezent, in Romania. Peste 19 milioane de locuitori beneficiaza de serviciile Postei Romane si peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reteaua postala proprie.
Posta Romana ramane compania cu cea mai mare cifra de afaceri din acest sector de activitate, dar si cel mai mare angajator din Romania, cu putin peste 25.000 de angajati.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1226 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005675 (s)