News Flash:

Decizie luată în coaliție

Se va aplica un impozit de 1% pe cifra de afaceri a companiilor multinaționale

24 August 2023
178 Vizualizari | 0 Comentarii


Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a comunicat că în cadrul negocierilor "foarte dificile" din coaliție, premierul Marcel Ciolacu a impus adoptarea unei decizii de aplicare a unui impozit de 1% asupra cifrei de afaceri a companiilor multinaționale.

Această măsură este planificată să fie inclusă în reforma fiscal-bugetară a Guvernului și va fi supusă negocierilor cu Comisia Europeană. Președintele Comisiei Economice, de Industrii și Servicii din Senat susține că această decizie este necesară deoarece multinaționalele își transferau întregul profit în paradisuri fiscale.

După tratative dificile, premierul Ciolacu a impus în cadrul coaliției adoptarea impozitului de 1% asupra cifrei de afaceri pentru acele companii multinaționale care, prin utilizarea deja cunoscutului mecanism de optimizare fiscală, transferau practic toate profiturile în paradisurile fiscale, a afirmat senatorul Zamfir.

Această măsură are scopul de a echilibra impozitarea între companiile românești și marile corporații străine. Conform spuselor senatorului PSD, impozitul de 1% asupra cifrei de afaceri este cea mai echitabilă metodă de impozitare.

Pentru a contracara această practică obișnuită de transfer al profiturilor în afara țării prin diverse scheme și pentru a preveni evitarea taxării în România, Daniel Zamfir propune aplicarea impozitării de 1% asupra cifrei de afaceri atât pentru companiile multinaționale, cât și pentru firmele românești, a afirmat Daniel Zamfir.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004745 (s)