News Flash:

S-au întors acasă

Românii din diaspora au ales zboruri către marile oraşe ale ţării în minivacanța de Sfânta Maria

16 August 2023
190 Vizualizari | 0 Comentarii


În minivacanța de Sfânta Maria, românii din diaspora s-au întors acasă, rezervând în perioada 10-15 august aproximativ 21,25% din totalul zborurilor disponibile pe platforma unei agenții de turism online.

Potrivit analizei efectuate de platforma de turism, s-a observat faptul că majoritatea au ales zboruri către marile orașe din țară, cele mai aglomerate aeroporturi în această perioadă fiind Aeroportul Otopeni - București (cu peste 67% din totalul zborurilor), Iași (aproximativ 15% din zboruri) și Cluj-Napoca (aproximativ 8% din zboruri).

Celelalte procente au fost împărțite aproape egal între aeroporturile mai mici din țară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timișoara, Mihail Kogălniceanu-Constanța), ceea ce sugerează că turiștii sunt interesați și de zborurile către orașe mai mici, apropiate de locurile lor de origine și care facilitează economisirea timpului în ceea ce privește transportul.

În ceea ce privește prețurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% față de anul 2022. De exemplu, în acest an, prețul mediu al unui bilet de avion a fost de aproximativ 272 de euro, în comparație cu 222 de euro în anul precedent. Creșterea tarifelor nu a mai surprins pe nimeni, în special că în acest an prețurile la zboruri au fost mai ridicate, chiar și în cazul zborurilor low-cost, însă în prezent piața s-a stabilizat.

Pentru românii din diaspora, zilele libere au reprezentat o oportunitate excelentă de a reveni acasă, iar pentru cei din țară, minivacanța de Sfânta Maria a creat un context potrivit pentru a face un city-break. Conform Vola.ro, numărul rezervărilor către alte țări europene din România în timpul acestei minivacanțe a înregistrat o creștere semnificativă, această cerere fiind puternic asociată cu perioada Sfintei Maria. Destinațiile cele mai populare au fost Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, țări frecvent alese pentru petrecerea unui city-break.

În același timp, prețul mediu al unui bilet de avion către destinații externe a fost de 229 de euro în timpul minivacanței de Sfânta Maria, reprezentând un tarif mediu pentru zborurile către Europa din timpul verii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005253 (s)