News Flash:

Vreți să cumpărați titluri de stat?

Începând de astăzi, 23 august, se pot achiziționa noi titluri de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 an şi 3 ani

23 August 2023
206 Vizualizari | 0 Comentarii


Începând de miercuri, 23 august, cetățenii români au posibilitatea să achiziționeze noi titluri de stat Tezaur, cu maturități de 1 an și 3 ani, oferind dobânzi anuale de 6,30%, respectiv 7,20%. Aceste titluri de stat au o valoare nominală de 1 leu și sunt disponibile în formă dematerializată, conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Finanțelor.

„Fiecare emisiune de titluri de stat pe care o punem la dispoziţie ne arată interesul românilor pentru oportunităţi solide de a economisi în siguranţă. În cadrul ediţiei anterioare a Tezaur, peste 30.000 de români au ales să investească aproape 1,4 miliarde de lei. Randamentul atractiv şi riscurile minime fac din acest instrument o modalitate foarte bună de a face economiile să producă, fiind un instrument accesibil în care nu există restricţii privind suma ce poate fi depusă”, a afirmat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Românii pot să achiziționeze titluri de stat Tezaur, în perioada 23 august- 14 septembrie 2023. Cumpărarea se poate realiza online și este destinată exclusiv persoanelor fizice înregistrate în Sistemul de Plasament Voluntar (SPV) pentru titlurile emise prin intermediul unităților Trezoreriei Statului.

Operațiunile ce pot fi efectuate online includ: deschiderea unui cont de subscriere în numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea titlurilor de stat Tezaur, transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. În perioada 23 august - 15 septembrie 2023, aceste operațiuni pot fi realizate și la sediile unităților Trezoreriei Statului. În mediul urban, aceste operațiuni sunt valabile între 23 august - 14 septembrie 2023, iar în mediul rural între 23 august - 13 septembrie 2023, prin intermediul subunităților poștale ale Companiei Naționale Poșta Română.

Dobânda oferită este anuală și este plătibilă la termenele specificate în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)