News Flash:

Lucrările avansează rapid!

Se lucrează la acoperișul noului corp corp de clădire al Școlii Generale nr. 13

6 Septembrie 2023
139 Vizualizari | 0 Comentarii

Proiectul Primăriei Municipiului Timișoara pentru edificarea unui nou corp de clădire la Școala Generală nr. 13, situată pe strada Musicescu nr. 14, este într-un stadiu avansat de implementare. Construcția, care include 7 săli de clasă, o sală de sport, tribune, vestiare și grupuri sanitare, este în curs de finalizare. Structura de rezistență a fost deja finalizată, iar lucrările actuale se concentrează pe instalarea acoperișului. Totodată, se efectuează montarea instalațiilor sanitare și se lucrează la finisaje.

„Investim major în educație, și la școlile centrale și la cele de cartier. Toți copiii au dreptul la condiții similare de studiu, indiferent unde este situată școala. În momentul de față avem în lucru 8 corpuri noi de clădire la mai multe școli din Timișoara, precum și reabilitări complete de grădinițe, școli și licee. Este cea mai mare investiție în educație din ultimele decenii și nu ne oprim aici”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Investiția în noul corp de clădire se ridică la aproximativ 2,7 milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile. Termenul limită pentru finalizarea lucrării este stabilit la 31 decembrie 2023. Acest proiect va aduce beneficii celor 613 elevi care învață în prezent la Școala Gimnazială nr. 13, precum și copiilor din zona Freidorf, care vor avea acces la o infrastructură educațională modernă.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunității (DLRC), apel de proiecte nr. POR/722/9/1/1/Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin măsuri integrate. Obiectivul general al proiectului, promovat prin GAL Freidorf, este îmbunătățirea nivelului educațional prin creșterea accesului și participării la educație, precum și reducerea abandonului școlar. Principalele obiective ale proiectului includ asigurarea calității și cantității spațiilor și echipamentelor necesare desfășurării activității educaționale, precum și creșterea numărului de participanți la procesul educațional.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004842 (s)