News Flash:

Consiliul Local a aprobat decizia

Spitalul CFR Timişoara ar putea fi preluat de municipalitate

5 Septembrie 2023
151 Vizualizari | 0 Comentarii


Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a comunicat că a depus documentația necesară la Guvern pentru a solicita transferul Spitalului CFR de la Ministerul Transporturilor. Această acțiune reprezintă ultimul pas administrativ înainte de luarea unei decizii finale cu privire la transferul acestui spital.

“Avem capacitatea să facem investiţii şi să atragem fonduri europene. În ultimii doi ani, Primăria Timişoara împreună cu spitalele din subordine am atras deja 150 milioane lei fonduri europene care în următorii ani vor însemna condiţii şi servicii medicale de calitate ridicată pentru timişoreni şi pacienţii din regiune. Sper ca ministerul să ia o decizie în favoarea timişorenilor şi să transfere spitalul către primărie, pentru a-l include şi pe acesta în fluxul de modernizare şi atragere de bani europeni. Este anacronic să avem un spital în subordinea unui minister care nu are legătură cu domeniul sănătăţii, când nevoile sistemului medical local sunt aşa de mari”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În data de 27 decembrie 2022, Consiliul Local a aprobat posibilitatea preluării Spitalului CFR de către municipalitate. Spitalul CFR Timișoara, care este în prezent subordonat Ministerului Transporturilor și dispune de 212 paturi, oferă servicii de spitalizare continuă. Această preluare ar adăuga Spitalului CFR la celelalte unități medicale aflate în subordinea Primăriei Timișoara, cum ar fi Spitalul Municipal de Urgență, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul pentru Copii 'Louis Țurcanu'.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006557 (s)