News Flash:

Eveniment important în Timișoara

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara organizează Conferința Națională ABR

6 Septembrie 2023
163 Vizualizari | 0 Comentarii

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara, una dintre cele mai moderne din România, organizează cea de-a XXXIII-a ediție a Conferinței Naționale a Asociației Bibliotecarilor din România în colaborare cu Academia Română, Filiala Timișoara, Universitatea de Vest din Timișoara și Asociația Bibliotecarilor din România. Evenimentul are loc în perioada 6-8 septembrie 2023.

Tema generală a conferinței, "Library 4.0", se concentrează pe subiectele relevante pentru bibliotecile din secolul 21, punând tehnologia în contextul social contemporan și căutând soluții locale pentru probleme globale. Această tematică acoperă aspecte precum web 4.0, știința deschisă, depozitele digitale instituționale, imprimarea 3D, biblioteca verde, sustenabilitatea, ecologia, partajarea resurselor și combaterea fenomenului de știri false.

Conferința se desfășoară într-un format hibrid, cu peste 350 de participanți, inclusiv bibliotecari, cadre didactice și studenți din domeniul Științelor Informării și Documentării. Deschiderea oficială are loc la data de 6 septembrie 2023, la ora 9:30, în Auditorium-ul Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara. Aceasta este urmată de prezentările plenare care acoperă o gamă variată de subiecte legate de biblioteconomie și tehnologie.

Ulterior, conferința se desfășoară pe secțiuni tematice, acoperind domenii precum achiziția și dezvoltarea colecțiilor, rolul bibliotecilor în societate, conservarea și restaurarea cărților vechi, catalogarea și clasificarea documentelor, comunicarea documentelor și împrumutul interbibliotecar, cultura informației, educația și formarea profesională, gestionarea publicațiilor periodice, statistica și evaluarea bibliotecilor, tehnici pedagogice în biblioteca școlară și centrele de documentare și informare.

Evenimentul mai include vernisajul a două expoziții și lansarea unei cărți, precum și Adunarea Generală ABR, o seară culturală la Muzeul Satului Bănățean, o excursie documentară și tururi ghidate în Timișoara și bibliotecile din oraș.

Pentru informații suplimentare și programul complet al conferinței, puteți accesa site-ul oficial al evenimentului: https://abrconferinta.wixsite.com/33abr2023.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004967 (s)