News Flash:

Sase scoli din Timis vor avea centre de vaccinare. Sunt pregatite echipe mobile pentru mediul rural

9 Septembrie 2021
438 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccin covid

Inspectoratul Scolar Judetean Timis a pregatit un plan in ceea ce priveste posibilitatea de vaccinare in unitatile de invatamant si judet. Vor fi sase scoli unde se organizeaza centre de vaccinare in cabinetele medicale, iar in restul unitatilor si in mediul rural se va merge cu echipele mobile.
 
 
Sase unitati de invatamant din Timis vor avea in incinta cabinetelor medicale scolare centre de vaccinare. Este vorba despre: Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Colegiul Economic „F.S.Nitti”, Liceul Jean Louis Calderon, Gimnaziala 20, Liceul Teoretic „William Shakespeare” si Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum, in Timisoara.

 

In plus, ISJ a pregatit un plan si pentru restul unitatilor de invatamant care solicita vaccinarea, inclusiv in mediul rural. Echipe mobile coordonate de Directia de Sanatate Publica Timis si de la Spitalul Militar vor face deplasari in judet si Timisoara.

„In plus, in discutia avuta cu conducerea DSP s-a stabilit ca daca la nivelul unei unitati de invatamant, in afara acestor centre, daca exista solicitari de la elevi si cadre didactice, se vor crea echipe mobile de la centrul de la ISHO care se va deplasa in unitatea de invatamant pentru vaccinare. In afara Timisoarei si Lugojului, in baza parteneriatului cu Spitalul Militar, in urma discutii cu comandatul unitatii, am stabilit ca mergem in acelasi model folosit in primavara – Inspectoratul Scolar va identifica, ca urmare a solicitarilor venite din partea unitatilor de invatamant, nevoia de vaccinare in mediul rural, asigurand transportul, iar echipa mobila de la Spitalul Militar se va deplasa in fiecare unitate”, spune Marin Popescu, inspectorul scolar general.

In scoli, vaccinarea incepe in 13 septembrie si dureaza doua luni, conform coordonatorului campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghita. Se pot vaccina copiii peste 12 ani, insotiti de parinti, care sa-si exprime consimtamantul. Programul centrului de vaccinare din scoala trebuie facut public la loc vizibil si este stabilit de unitatea de invatamant.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007080 (s)