News Flash:

Fonduri europene de 10 milioane de euro obtinute de Spitalul Judetean Timisoara pentru digitalizare

9 Septembrie 2021
389 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Judetean Timisoara

Conducerea Spitalului Judetean din Timisoara anunta ca a obtinut 10 milioane de euro prin Programul Operational Infrastructura Mare. Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva si Blocurile Operatorii vor beneficia din toamna de un nou sistem digital, cu banii europeni.
 
 
“In cea mai incercata perioada a sistemului medical din intreaga lume, am luptat si am accesat pe fonduri europene un proiect in premiera in Europa de Est in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta «Pius Brinzeu» din Timisoara, prin Programul Operational Infrastructura Mare (POIM 2014-2020). Am obtinut 10 milioane de euro pentru Spital in aceasta runda, finantare cu fonduri europene nerambursabile din programul POIM 2014-2020”, anunta Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Pentru proiectul „Cresterea capacitatii administrative si de reactie in situatia de urgenta generata de COVID – 19 in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta «Pius Brinzeu» Timisoara”, implementat de Andreea Rata, manager proiect, Alexandru Rogobete, responsabil expert tehnic si echipa administrativa a spitalului vor fi alocati 18 milioane de lei.

Conform conducerii spitalului, s-au semnat contractele de furnizare pentru solutii de digitalizare la fel ca in majoritatea spitalelor din Statele Unite ale Americii si in cele mai mari spitale universitare din Europa. Din toamna, activitatea Clinicii de Anestezie si Terapie Intensiva si Blocurile Operatorii, unde sunt urgentele cele mai mari, se va desfasura prin intermediul sistemului medical digital.

„Functiile vitale ale pacientilor, tratamentele, consulturile interdisciplinare, imagistica si intreg managementul clinic, operator si educational va fi gestionat prin intermediul sistemului digital, fiind crescute semnificativ calitatea actului medical, performanta si siguranta pacientilor. Se elimina intarzierile si se eficientizeaza derularea actului medical. Mai mult, odata cu digitalizarea unui segment atat de complex din spital, se vor realiza economii esentiale la bugetul spitalului prin transparentizarea si eficientizarea consumului de medicamente si consumabile medicale si optimizarea resursei umane”, mai precizeaza Raul Patrascu.

Spitalul Judetean are mai multe proiecte de modernizare si extindere in lucru, printre care modernizarea si extinderea Unitatii de Primiri Urgente, constructia Maternitatii din curtea Spitalului Judetean si spitalul modular ATI, ajuns la faza de licitatie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1171 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005937 (s)