News Flash:

Dominic Fritz si sefii din Primaria Timisoara nu mai trebuie sa-si faca publice actele de studii si domiciliul

8 Septembrie 2021
456 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz, viceprimarii si alti sefi din primarie nu mai trebuie sa-si faca publice actele de studii sau dovada domiciliului. Au hotarat acest lucru in sedinta Consiliului Local Timisoara de marti, 7 septembrie, cand adresa prefectului, care cerea revocarea hotararilor votate in luna iulie, a trecut cu 13 voturi „useriste” si unul „liberal”.
 
Raul Ambrus (PNL) a fost cel care a dat „votul cu numarul 14” pentru ca proiectul de revocarea a hotararilor referitoare la publicarea studiilor si a domiciliului sa treaca. Practic, este vorba despre o adresa a Institutiei Prefectului, privind revocarea Hotararilor de Consiliu Local 268 si 269, emise in luna iulie. Cele doua ii obligau pe primar, viceprimar, consilieri si functionari sa faca publice dovezi de domiciliu si acte de studii. Prefectura a decis ca respectivele hotarari exced cadrul legal in care actioneaza consiliul local si a ceruut revocarea lor. Consilierii locali au fost de acord si au votat, cu 14 voturi „pentru” revocarea lor.

Presedintele de sedinta Razvan Negrisanu a supus la vot intrebarile „Sunteti de acord sa revocam HCL 268?” si „Sunteti de acord sa revocam HCL 269?”. In primul caz au fost 14 voturi „pentru”, 6 impotriva si 5 abtineri, iar in al doilea, tot 14 voturi „pentru” si 5 abtineri, dar 5 impotriva.

Inainte de vot, consilierii s-au contrat, timp de mai multe minute, pe felul in care trebuie formulata intrebarea la care ar trebui sa raspunda. „Nu e o intrebare formala, ci este una politica (…) Politic, mi se pare mai corect ca cei care vor sa rastoarne o decizie, ei sa stranga o majoritate. Nu cei care vor sa mentina o decizie sa stranga voturi. Mi-ar fi mie mai simplu sa votati pentru mentinere, ca probabil nu strangeti 14 voturi azi. De aceea va recomand sa votati pentru revocare”, a spus primarul Dominic Fritz.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005473 (s)