News Flash:

Au inceput primele lucrari de intretinere la ecluza Uivar. Aceasta nu a mai fost folosita din 1967

7 Septembrie 2021
479 Vizualizari | 0 Comentarii
ecluza uivar

De la 1 septembrie s-a inceput curatarea albiei Begai in localitatea Uivar de depunerile aduse de apa in ultimii 54 de ani. Se verifica functionalitatea ecluzei, care nu a mai fost folosita de cand navigatia pe Canalul Bega a fost inchisa, adica din 1967.
 
 
Administratia Bazinala de Apa Banat (ABA) Banat transmite ca au inceput lucrarile de intretinere la ecluza Uivar: decolmatare pe 325 de metri in zona ecluzei, cu excavator cu brat lung, mai exact de la ecluza in amonte pe canalul Bega.

„Formatia Interventie Operativa Mecanizata din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor Timis a inceput la 1 septembrie in localitatea Uivar sa curete albia Begai de depunerile aduse de apa, in cursul ultimilor 54 de ani. Scopul este de a verifica functionalitatea ecluzei, care nu a mai fost folosita din anul 1967, de cand navigatia pe Canalul Bega a fost inchisa”, spun reprezentantii ABAB pe Facebook.

Dupa curatarea tronsonului, se va trece si la nivelarea depunerilor excavate. ABAB estimeaza ca aceste prime lucrari vor dura doua saptamani, urmand a fi continuate cu altele.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006728 (s)