News Flash:

Trei soferi beti la volan, prinsi in Timis, intr-o singura zi. Unul dintre ei nu avea nici permis de conducere

8 Septembrie 2021
426 Vizualizari | 0 Comentarii
alcool la volan

Sunt tot mai dese cazurile in care soferii se urca la volan, desi au consumat alcool. Doar marti, 7 septembrie, in Timis, politistii au reusit sa depisteze trei astfel de cazuri. Cu totii au ramas „pietoni”, s-au ales cu amenzi si cu dosare penale. Unul dintre ei nici macar nu avea permis de conducere.
 
Unul dintre cazuri a avut loc in Timisoara, pe bulevardul I.C. Bratianu. La volan se afla un batran in varsta de 69 de ani. Duhnea a alcool, astfel ca a fost pus sa sufle in aparatul etilotest. 0,88 mg/l alcool pur in aerul expirat a fost valoarea rezultata. Iar barbatul a refuzat sa fie condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

„Pe numele conducatorului auto, a fost intocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, transmit reprezentantii IPJ Timis.

Tot ieri, aproape de miezul noptii, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Timisoara au oprit, in Mosnita Veche, un autoturism la volanul caruia se afla un barbat in varsta de 35 de ani. Rezultatul alcooltestului a aratat ca era beat, iar in urma verificarii in baza de date s-a stabilit ca nici macar nu are permis de conducere.

„In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat.

De asemenea, in urma verificarilor efectuate in baza de date, politistii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, spun reprezentantii IPJ Timis.

A fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, insa odata ajuns acolo a refuzat procedura. Astfel ca pe numele sau au fost deschise dosare penale pentru infractiunile de „conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere” si „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Al treilea caz asemanator a fost la Lugoj. Tras pe dreapta, pe strada 13 Decembrie, a fost un sofer de 36 de ani. 0,63 era alcoolemia sa. Barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice si s-a ales cu dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice”.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005873 (s)