News Flash:

Veste bună din partea Ministerului Sănătății

S-au făcut progrese în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului

17 Octombrie 2023
146 Vizualizari | 0 Comentarii

Ministerul Sănătății a anunțat că există progrese semnificative în implementarea Planului Național de Combatere și Control al Cancerului. Potrivit acestui anunț, Ministerul Sănătății a publicat în Monitorul Oficial Ordinul prin care se aprobă Planul Național de Îngrijiri Paliative.

În plus, mai multe acte normative legate de această temă au fost elaborate de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate. În paralel, un număr semnificativ de experți în domeniul oncologiei și al specialităților conexe lucrează la documente tehnice pentru a îmbunătăți accesul rapid al pacienților oncologici la diagnostic și tratament.

Planul național de îngrijiri paliative aduce modificări și completări la regulamentul privind organizarea, funcționarea și autorizarea serviciilor de îngrijiri paliative. Iată detaliile referitoare la acest plan: „Intervenţiile de îngrijire paliativă de bază prevăzute la art. 3 lit. B şi de îngrijire paliativă specializată prevăzute la art. 3 lit. C se realizează cu respectarea protocoalelor/ghidurilor naţionale de îngrijiri paliative specializate, inclusiv a celor pediatrice şi de îngrijiri paliative de bază, acestea fiind elaborate şi reactualizate periodic de Comisia de paliaţie, conform art. 4 alin. (1) lit. g) şi g1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, scrie gandul.ro 

Totodată, „prezentul regulament are în vedere dezvoltarea progresivă a îngrijirilor paliative în România, ca parte integrantă a sistemului de sănătate, prin Planul naţional de dezvoltare coordonată a îngrijirii paliative pe termen scurt şi mediu în scopul creşterii constante şi coordonate a gradului de acoperire a nevoii de asistenţă pentru populaţia vizată, prin utilizarea eficientă a resurselor umane şi logistice existente şi prin dezvoltarea de noi servicii”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006160 (s)