News Flash:

S-a găsit o soluție pentru aprovizionarea cu medicamente a spitalelor

Săptămâna viitoare se vor aloca 500 de milioane de lei pentru medicamente şi programe de sănătate din Fondul de Rezervă

13 Octombrie 2023
177 Vizualizari | 0 Comentarii

În cadrul È™edinÈ›ei de Guvern de joi, premierul Marcel Ciolacu a anunÈ›at că s-a găsit o soluÈ›ie pentru problemele de aprovizionare cu medicamente. În consecință, săptămâna viitoare se vor aloca 500 de milioane de lei din Fondul de Rezervă pentru achiziÈ›ionarea de medicamente È™i programe de sănătate. De asemenea, vor fi alocate suplimentar 200 de milioane de lei pentru spitale.

„Am găsit o soluÅ£ie ÅŸi pentru sincopele apărute în aprovizionarea cu medicamente”, a transmis premierul în ÅŸedinÅ£a de Guvern, precizând că a discutat cu ministrul FinanÅ£elor ÅŸi cu cel al Sănătăţii pe acest subiect. „Săptămâna viitoare alocăm din Fondul de Rezervă 500 de milioane de lei pentru medicamente ÅŸi programe de sănătate, plus alte 200 de milioane de lei pentru spitale”, a declarat premierul Ciolacu.

Dan Zaharescu, directorul executiv al AsociaÈ›iei Române a Producătorilor InternaÈ›ionali de Medicamente (ARPIM), a subliniat că România se confruntă cu o criză aprovizionării cu medicamente pentru pacienÈ›ii cronici internaÈ›i în spitale, deoarece unitățile medicale nu dispun de fondurile necesare pentru achiziÈ›ionarea acestor medicamente. De mai multe luni, spitalele nu au mai efectuat achiziÈ›ii de medicamente. „Pe de-o parte sunt întârzierile la plată pentru medicamente în farmacii. Deja s-a depăşit cu mult perioada de 120 de zile care să zicem că ar fi fost perioada maximă care ar fi putut fi acceptată ca întârziere la plăţi. Pe de altă parte, avem niÅŸte blocaje la nivelul spitalelor care nu au mai făcut achiziÅ£ii de câteva luni bune, deoarece nu au primit filele de buget. Cu toÅ£ii ÅŸtim că procedurile de achiziÅ£ie în spitale sunt laborioase, durează destul de mult. Dacă spitalele nu au avut bani, nu au putut să completeze. Åži sunt categorii variate de pacienÅ£i cu boli cronice care sunt afectaÅ£i de această situaÅ£ie, din păcate”, a precizat Zaharescu la un post de televiziune.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004886 (s)