News Flash:

Final fericit pentru o fetiță de 10 ani, grav bolnavă

O nouă șansă la viață datorită unui transplant de ficat realizat la Bucureşti

9 Octombrie 2023
167 Vizualizari | 0 Comentarii

La București a avut loc un transplant de ficat care a salvat o fetiță în vârstă de 10 ani aflată în stare gravă. Aceasta a primit o parte din ficatul unei femei în vârstă de 23 de ani care a intrat în moarte cerebrală în urma unui hematom intracerebral.

Fetița fusese într-o situație critică de sănătate timp de trei săptămâni, după ce într-o situație anterioară, familia unui băiat de 14 ani, aflat în moarte cerebrală, a decis să nu doneze organele acestuia după o discuție cu un preot duhovnic.

Fetița, care acum a primit transplantul de ficat, este aceeași copilă care trebuia să primească un lob de ficat de la băiatul de 14 ani din Suceava în luna septembrie, însă acea donare nu s-a realizat din cauza deciziei schimbate a familiei băiatului.

La momentul actual, fetița de 10 ani se află în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Grigore Alexandrescu din București și este supravegheată îndeaproape de medici. De asemenea, a apărut o serie de complicații, iar medicii vor monitoriza evoluția stării ei de sănătate în zilele următoare.

"A fost o prelevare în cursul zilei de ieri dimineaţă, o donatoare de 23 de ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii şi corneea, restul organelor nu erau eligibile pentru prelevare. Rinichii au rămas la Iaşi, dar ficatul a fost preluat la Bucureşti, pentru a se face spleet, un lob urmând să meargă la copilul la care se mai încercase transplant anterior de la donatorul de la Suceava, la care familia s-a răzgândit.

Un hematom intracerebral, deocamdată cazul este medico-legal, urmează medicina legală să stabilească ce s-a întâmplat. Este o moarte suspectă, dânsa a fost diagnosticată cu un hematom intracerebral. Când a ajuns la spital la angio CT avea acest hematom intracerebral, a fost operată dar din păcate era grav de la început.
Părinţii iniţial nu au fost de acord să-i doneze organele, ulterior, după câteva zile, au revenit asupra deciziei. Noi iniţial renunţasem la ideea de a mai face donator, familia era plecată din ţară şi în momentul în care au venit au văzut despre ce este vorba, au fost de acord. Au cerut ei, ulterior", a declarat Dr. Raluca Neagu.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1117 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005799 (s)