News Flash:

O veste grozavă!

Duminică, 1 octombrie, s-a dat startul unui nou subprogram național de sănătate pentru persoanele diagnosticate cu tulburări din spectrul autist

2 Octombrie 2023
154 Vizualizari | 0 Comentarii

Ieri, 1 octombrie, a fost lansat un nou subprogram național de sănătate destinat persoanelor diagnosticate cu tulburări din spectrul autist, ca parte a programului național de sănătate mintală administrat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acest subprogram va oferi copiilor și adulților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist acces la servicii de psihoterapie, consiliere psihologică clinică, consiliere/intervenție de psihopedagogie specială-logopedie și intervenții psihologice validate științific pentru această categorie de afecțiuni. În plus, subprogramul va include elaborarea unui plan de intervenție personalizat pentru fiecare pacient afectat de tulburări din spectrul autist.

„Este esențial ca toți pacienții să aibă acces echitabil la servicii medicale. La acest pachet nou de servicii medicale decontate de către CNAS, atât de necesar pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist, s-a lucrat foarte mult împreună cu asociațiile de pacienți și organizațiile neguvernamentale. Așa cum este sănătos să se întâmple. Am spus că prioritar la CNAS va fi să construim un sistem eficient, centrat pe nevoile reale ale asiguratului. Asta facem. Aprecierile mele se îndreaptă către toți cei care au depus eforturi pentru ca viața pacienților diagnosticați cu tulburări din spectrul autist să fie mai bună. E un pas important în construcția unui sistem de sănătate modern, în România”, a afirmat președintele CNAS, dr. Andrei Baciu. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005028 (s)