News Flash:

Rusia a bombardat teatrul din orasul ucrainean Mariupol, in care se adaposteau peste 1.000 de persoane

17 Martie 2022
426 Vizualizari | 0 Comentarii
Teatrul din Mariupol

Rusia a bombardat teatrul din orasul ucrainean Mariupol, spune viceprimarul orasului, Serhiy Orlov. In cladirea folosita pe post de adapost erau intre 1.000 si 1.200 de oameni.
Viceprimarul orasului asediat Mariupol a declarat pentru BBC ca fortele rusesti au bombardat un teatru in care se adaposteau sute de civili.


Serhiy Orlov a declarat ca in cladire se aflau intre 1.000 si 1.200 de persoane. Numarul victimelor este deocamdata necunoscut.

Primaria din Mariupol a postat o imagine a teatrului din orasul ucrainean – unde se spune ca sute de persoane s-au adapostit – dupa ce acesta a fost grav avariat miercuri in urma unui bombardament.

CNN anunta ca, potrivit Consiliul Municipal, fortele rusesti au „distrus intentionat si cinic Teatrul Dramatic din inima orasului Mariupol”.

Consiliul Municipal a anuntat pe canalul sau Telegram: „Este inca imposibil de estimat amploarea acestui act oribil si inuman, deoarece orasul continua sa fie bombardat. Se stie ca, dupa bombardament, partea centrala a Teatrului Dramatic a fost distrusa, iar intrarea in adapostul antiaerian din cladire a fost distrusa”.

Petro Andriuscenko, un consilier al primarului din Mariupol, a declarat ca adapostul din teatru a fost „cel mai mare adapost ca numar si dimensiune din centrul orasului”.

„Potrivit datelor preliminare, mai mult de 1.000 de persoane se ascundeau acolo. Numarul mortilor si al ranitilor nu este cunoscut. Probabilitatea de a ajunge acolo pentru a cauta sub daramaturi este redusa din cauza bombardamentelor constante asupra orasului”, a declarat el.

Orasul Mariupol a fost incercuit de fortele rusesti, iar aproximativ 300.000 de persoane sunt blocate, fara apa curenta, electricitate sau gaz. Alimentele si proviziile medicale sunt limitate, iar Rusia nu ar fi permis livrarea de ajutoare umanitare, conform BBC.

Orasul a fost bombardat constant de Rusia de la inceputul conflictului. Saptamana trecuta, un atac asupra unui spital s-a soldat cu cinci morti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004859 (s)