News Flash:

Vladimir Putin schimba strategia: Rusia nu se va ascunde de nimeni / Rusii se vor reorienta si vor intelege

10 Martie 2022
1151 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin

„Noi insine nu ne vom ascunde de nimeni. Suntem deschisi sa lucram cu toti partenerii nostri, partenerii straini care isi doresc acest lucru”, a spus Putin dupa o intalnire cu membrii guvernului sau.


„In acest sens, drepturile investitorilor si colegilor nostri straini care raman in Rusia si lucreaza in Rusia trebuie protejate in mod fiabil. Cer guvernului sa nu piarda din vedere acest lucru", a cerut el in contextul in care executivul de la Moscova analizeaza deja o lista cu companiile straine a caror active sa fie nationalizate.

Insa Putin a cerut de asemenea guvernului sau „sa actioneze decisiv ca raspuns la inchiderea intreprinderilor din Rusia de catre proprietarii straini, pentru a introduce managementul extern”.

„Este necesar atunci, asa cum a sugerat prim-ministrul, sa se introduca managementul extern si apoi sa se transfere aceste intreprinderi catre cei care doresc sa lucreze. Exista suficiente instrumente legale, de piata”, a spus Vladimir Putin, cu referire la optiunile pregatite de guvernul de la Moscova pentru companiile straine care decid sa paraseasca Rusia.

Vladimir Putin spune ca rusii „se vor reorienta”

In timpul sedintei de guvern el a anuntat ca Moscova va respecta contractele de livrare a gazelor naturale incheiate si a admis ca sanctiunile occidentale sunt resimtite in tara, potrivit Reuters.

„Este clar ca in asemenea momente cererea oamenilor pentru anumite categorii de bunuri creste intotdeauna dar nu avem nicio indoiala ca vom rezolva toate aceste probleme intr-o maniera calma”, a spus liderul de la Kremlin.

„Treptat, oamenii se vor reorienta si vor intelege ca pur si simplu nu exista evenimente pe care sa nu le putem rezolva”, a adaugat el.

Guvernul rus a prezentat joi o lista de peste 200 de bunuri si echipamente interzise la export in contextul exodului fara precedent al companiilor straine din Rusia si a valului de sanctiuni impuse de Occident si alte state din jurul lumii.

Interdictia va ramane in vigoare pana la sfarsitul acestui an, executivul de la Moscova sustinand ca ea este necesara pentru a stabiliza economia, potrivit hotnews.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006382 (s)