News Flash:

Ce l-ar putea face pe Putin sa vrea sa dea inapoi si sa renunte la razboiul pe care il poarta in Ucraina

15 Martie 2022
1003 Vizualizari | 0 Comentarii
v Putin

Aliatii presedintelui ucrainean Voldimir Zelenski cred ca Vladimir Putin va accepta un compromis cu privire la viitoarea neutralitate a Ucrainei doar daca se confrunta cu o amenintare credibila la adresa puterii sale economice, prin excluderea rapida si permanenta a exporturilor de petrol si gaze ale Rusiei de pe pietele europene. Guvernul rus obtine 40% din veniturile bugetare din exporturile de energie.

Insa Ucraina intampina rezistenta din partea Germaniei, care insista ca economia sa ar intra in recesiune daca ar pierde brusc accesul la gaz si petrol rusesc.

Intr-un interviu care reflecta presiunea morala sub care se afla Germania, ministrul Economiei, Robert Habeck, a recunoscut ca Europa a alimentat in trecut Ucraina cu promisiuni false, dar a spus ca Germania nu isi poate permite „pierderea a sute de mii de locuri de munca” rezultate dintr-un embargo energetic total. El a spus ca, in cel mai bun caz, Germania ar putea renunta la carbunele rusesc pana in toamna si la petrol pana la sfarsitul anului, dar nu ar putea stabili o data pentru incetarea dependentei Germaniei de gazele naturale din Rusia.

In schimb, aliatii lui Zelenski si fac apel la Marea Britanie si SUA sa foloseasca G7 pentru a incerca sa-l convinga pe cancelarul german, Olaf Scholz, sa semneze un calendar pentru a pune capat dependentei de energia rusa.

Scholz si Emmanuel Macron, presedintele francez, au discutat din nou cu Putin in weekend. Negociatorul-sef al lui Zelenski, Mihailo Podoliak, a declarat ca discutiile dintre Ucraina si Rusia sunt acum practic continue si au trecut de stadiul ultimatumurilor comerciale. Dar francezii sunt mai putin optimisti, informeaza digi24.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1520 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005212 (s)