News Flash:

Kasparov stie care este, de fapt, planul lui Vladimir Putin. „Nu este doar dorinta lui de razbunare”

15 Martie 2022
1178 Vizualizari | 0 Comentarii
Kasparov

Marele maestru din sah Garry Kasparov, presedinte al Fundatiei pentru Drepturile Omului si implicat in politica din Rusia pana in 2013, cand a plecat in SUA, considera ca ultimele bombardamente reprezinta modalitatea prin care Vladimir Putin spera sa-i convinga pe ucraineni sa se predea.

Garry Kasparov, care a anticipat ca Rusia va recurge la atacuri din in ce mai sangeroase, a oferit drept argumente cele intamplate in ultimele decenii in Cecenia si Siria si a transmis ca Vladimir Putin a trecut la o astfel de tactica pentru ca strategia initiala, de a cuceri Ucraina in doar cateva zile, a esuat.

”Lucrurile se inrautatesc dupa ce Putin nu a reusit sa castige razboiul in doua-trei zile, asa cum planuia. Acum, a trecut la strategia pe care o cunoaste cel mai bine, distrugerea tarii, a oraselor si raspandirea campaniei de teroare.

Vedem acum crime de razboi. Nu sunt doar mania si dorinta de razbunare ale lui Putin, ci este o presiune psihologica, el crede ca Ucraina va capitula asa.

E ceea ce am vazut in Grozny in 2000, in Siria in 2015. Vrea sa-i bombardeze pana la supunere.

Lucrurile nu sunt stralucite pentru Rusia, insa, daca Ucraina nu primeste ajutorul necesar pentru a dobori trupele rusesti, nu stiu cat de mult poate rezista acestui atac”, a spus Garry Kasparov, pentru Times Radio.

”Intrebarea este una singura acum: poate Rusia sa incercuiasca Kievul? Daca reuseste, sa speram ca nu, vom vedea catastrofe de neimaginat. Am vazut deja la Mariupol si Karkov, dar Kievul e mult mai mare”, a transmis Garry Kasparov, potrivit digisport.ro.


digisport ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005358 (s)