News Flash:

Oamenii din Mariupol nu au hrana, apa, caldura. Rusia spune ca a reconectat centrala de la Cernobil la electricitate

10 Martie 2022
358 Vizualizari | 0 Comentarii
Mariupol

Razboiul din Ucraina continua, iar in cursul noptii de miercuri spre joi au fost bombardamente in Ohtirka. Oficialii locali spun ca mai multe case au fost lovite. Un baiat de 13 ani si doua femei au murit, alti 5 oameni au fost scosi de sub daramaturi. Tirurile aeriene rusesti ar fi vizat centrala electrica a orasului. Ieri, Rusia a bombardat spitalul de copii din Mariupol. 17 persoane - intre care femei gravide - au fost ranite si s-au inregistrat trei morti.

Primarul portului de la Marea Azov sustine ca, de la inceputul razboiului, peste 1.300 de oameni au fost ucisi in atacuri. Bombardarea maternitatii din Mariupol este o atrocitate si dovada ca fortele ruse comit un genocid - a acuzat presedintele ucrainean, in cel mai recent discurs al sau, transmis in cursul noptii. Ministrii de externe din Rusia si Ucraina s-au intalnit joi in Turcia, dupa 15 zile de razboi, insa discutiile nu au avansat.
Sute de mii de oameni din orasul-port ucrainean asediat Mariupol nu au hrana, apa, caldura, electricitate sau ingrijiri medicale, pe fondul unei situatii umanitare „din ce in ce mai ingrozitoare si disperate”, spune Crucea Rosie Internationala, potrivit The Guardian.

Intr-un mesaj audio inregistrat miercuri, seful adjunct al delegatiei organizatiei, Sasha Volkov, a descris conditiile dureroase din oras. „Multi oameni spun ca nu au mancare pentru copii”, a declarat acesta, potrivit digi24.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1142 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005742 (s)