News Flash:

Cum se pot face investiții neimpozabile

Românii au acum șansa de a investi în titluri de stat Tezaur

18 Octombrie 2023
192 Vizualizari | 0 Comentarii


Din data de 17 octombrie, românii au oportunitatea să investească în titlurile de stat Tezaur, cu perioade de maturitate de 1 și 3 ani, oferind dobânzi anuale de 6,25% și, respectiv, 7,25%. Aceste titluri de stat au o valoare nominală de 1 leu și se află sub forma dematerializată.

„Fiecare emisiune de titluri de stat vine cu o gamă variată de opţiuni, adaptate nevoilor şi preferinţelor fiecăruia, incluzând scadenţe diferite şi modalităţi multiple de subscriere. Dincolo de faptul că nu impozităm veniturile, cred că acesta este un atu important, că se adresează tuturor categoriilor sociale şi poate fi accesat din orice colţ al ţării, atât online cât şi fizic. Orice român care vrea ca economiile lui să-i aducă venituri suplimentare fără să se expună riscurilor poate să apeleze la Tezaur”, a afirmat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Tilurile de stat pot fi achiziționate în perioada 17 octombrie - 9 noiembrie 2023, exclusiv online, de către persoane fizice înregistrate în SPV (Sistemul de Plasament Voluntar) pentru titlurile emise prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. De asemenea, în intervalul 17 octombrie - 10 noiembrie 2023, aceste titluri pot fi achiziționate direct de la sediul unităților Trezoreriei Statului. În mediul urban, perioada de achiziție este între 17 octombrie - 9 noiembrie 2023, iar în mediul rural, între 17 octombrie - 8 noiembrie 2023, prin intermediul subunităților poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Dobânda este calculată anual și va fi plătită la termenele specificate în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Investitorii pot efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul aceleiași emisiuni și au posibilitatea să anuleze subscrierile doar în timpul perioadei de subscriere, prin depunerea unei cereri în acest sens. Investitorii eligibili sunt persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute din investiții în titlurile de stat emise de Ministerul Finanțelor sunt scutite de impozit.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1128 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005120 (s)