News Flash:

Dorește creşterea educaţiei economice şi financiare a antreprenorilor din România

BNR a lansat, miercuri, 11 octombrie, proiectul Antreprenoriat de Top

12 Octombrie 2023
147 Vizualizari | 0 Comentarii

Miercuri, 11 octombrie, Banca Națională a României a inaugurat proiectul "Antreprenoriat de Top," care vizează îmbunătățirea educației economice și financiare a antreprenorilor din România.

„În data de 11 octombrie 2023, Banca Naţională a României, în parteneriat cu Asociaţia Română a Băncilor, Asociaţia Societăţilor Financiare din România, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Asociaţia Română de Fintech şi Institutul Bancar Român, a organizat Conferinţa de prezentare a proiectului Antreprenoriat de TOP care are ca obiectiv creşterea educaţiei economice şi financiare a antreprenorilor din România. Pornind de la premisa că educaţia economică şi financiară este un interes naţional comun al autorităţilor publice, organizaţiilor, mediului privat şi al populaţiei şi că este primordială coordonarea la nivel macro a tuturor părţilor interesate, Antreprenoriat de TOP îşi propune creşterea nivelului de educaţie financiară a firmelor, prin dezvoltarea cunoştinţelor financiare, îmbunătăţirea comportamentului financiar, dar şi prin ameliorarea atitudinii financiare, creşterea incluziunii financiare în rândul companiilor, utilizarea mai amplă a produselor şi serviciilor financiare şi îmbunătăţirea gradului de digitalizare a activităţilor financiare şi de afaceri”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de BNR.

Conform sursei menționate, proiectul va fi derulat pe mai multe nivele, incluzând conferințe, seminarii și workshop-uri ce vor începe de la 1 noiembrie. De asemenea, proiectul va dezvolta soluții digitale care vor pune la dispoziția antreprenorilor informații rapide și accesibile prin crearea unui portal național de către Banca Națională a României și partenerii săi din industria financiară. Acest portal va oferi gratuit date și informații și va include mai multe secțiuni, cum ar fi:

Soluții de finanțare oferite de bănci și instituții financiare non-bancare, precum și alternative.
Resurse informative pentru antreprenori.
Instrumente și soluții pentru digitalizarea activității financiare a companiilor și familiarizarea cu instrumentele oferite de FinTech.
Informații despre fondurile nerambursabile, atât cele europene, cât și cele accesibile prin programe guvernamentale.
Servicii specializate pentru susținerea start-up-urilor.
Securitate cibernetică legată de activitatea financiară și bancară.
Consultanță juridică, legislativă și contabilă.
Aspecte legate de disciplina financiară.
Sfaturi utile.
Se estimează că acest portal va deveni funcțional în prima jumătate a anului viitor.

„Acest demers se va derula sub coordonarea Băncii Naţionale a României, ca urmare a Recomandării Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială nr. R/3/2022 privind creşterea sustenabilă a intermedierii financiare, în parteneriat cu asociaţiile economice reprezentative, mediul academic, ministerele de linie şi sectorul bancar, alături de alte asociaţii din sistemul financiar din România şi mediul de business, într-o manieră coerentă cu abordarea Uniunii Europene si a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Aderarea la OCDE este unul din obiectivele strategice ale României, iar procesul aderării presupune şi consolidarea educaţiei financiare a antreprenorilor”, se precizează în comunicat.

Banca Națională a României indică că inaugurarea acestui proiect la București va fi urmată de evenimente asemănătoare organizate în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, cu colaborarea universităților partenere, urmând ca aceste acțiuni să continue în Sibiu, Brașov, Constanța și Craiova în cursul anului viitor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007576 (s)