News Flash:

Veste bună!

Procesatorii români de alimente pot primi până la 57.750.000 de euro, ajutor nerambursabil

17 Octombrie 2023
181 Vizualizari | 0 Comentarii


Producătorii români de alimente pot beneficia de un sprijin nerambursabil de până la 57.750.000 de euro din partea statului, prin intermediul Programului național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare Investalim.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a anunțat, printr-un comunicat emis luni, că au fost publicate condițiile pentru accesarea fondurilor disponibile destinate producătorilor care procesează alimente, în cadrul programului național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM.

“Am intrat în linie dreaptă cu acest program extrem de important pentru producţia românească și iată că vom lansa în data de 27 octombrie prima sesiune de depunere a proiectelor. Este o măsură menită să crească siguranţa alimentară a ţării şi să sprijine fermierii români.

Bugetul total al programului Investalim este de 590 de milioane de euro pentru perioada 2023-2026. Asta înseamnă aproximativ 148 de milioane de euro, anual. Prin această schemă vor fi înființate și modernizate unități de procesare în sectorul industriei alimentare”, a declarat ministrul Florin Barbu.


Pe baza acestor documente, potențialii beneficiari pot iniția procesul de pregătire a documentației necesare pentru a accesa fondurile oferite prin programul INVESTALIM.

Solicitările pentru aprobarea finanțării pot fi depuse de către potențialii beneficiari începând cu data de 27 octombrie 2023, de la ora 08:30. Procesul de depunere și înregistrare a cererilor de finanțare se desfășoară pe o perioadă de 30 de zile calendaristice, adică între 27 octombrie 2023, de la ora 08:30, și 27 noiembrie 2023, până la ora 16:30.

Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM va fi implementat în perioada 2023-2026 prin intermediul Schemei de ajutor de stat INVESTALIM.

Condițiile de eligibilitate în cadrul programului Investalim includ:

Beneficiarii eligibili pentru acest tip de sprijin pot fi întreprinderile care sunt fie nou-înființate, fie cele deja în activitate, indiferent de dimensiune, atât IMM-uri cât și întreprinderi mari, care au fost înființate în conformitate cu Legea nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Sprijinul nerambursabil acordat variază într-un interval cuprins între 30% și 70%, iar suma totală de ajutor pe care o întreprindere o poate primi se poate ridica până la 57.750.000 de euro.

Activitățile eligibile pentru finanțare prin intermediul Schemei de ajutor de stat INVESTALIM includ: prelucrarea și conservarea cărnii, prelucrarea și conservarea cărnii de pasăre, producerea de produse din carne (inclusiv din carne de pasăre), prelucrarea și conservarea peștelui, crustaceelor și moluștelor, prelucrarea și conservarea cartofilor, producerea de sucuri de fructe și legume, prelucrarea și conservarea fructelor și legumelor, producerea de uleiuri și grăsimi, producerea de produse lactate și brânzeturi, producerea de produse de morărit, pâine, prăjituri și produse de patiserie proaspete, precum și producerea de zahăr.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006654 (s)