News Flash:

Solicitare adresată Comisiei Europene

România dorește prelungirea restricţiilor pentru importuri de cereale din Ucraina

28 August 2023
192 Vizualizari | 0 Comentarii

România a solicitat Comisiei Europene să extindă restricțiile privind importurile de cereale din Ucraina până la sfârșitul acestui an. De asemenea, s-a cerut includerea a două noi produse în această listă și acordarea unui sprijin de 30 de euro pe tonă pentru exportul cerealelor românești, conform declarațiilor Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu.

Ministrul Agriculturii a menționat, de asemenea, că va încerca să convingă autoritățile de la Bruxelles să prelungească derogările pentru fermieri referitoare la rotația culturilor și utilizarea zonelor neproductive și pentru anul 2024. Această demers se bazează pe faptul că România respectă standardele Uniunii Europene de alocare a 4% pentru zonele neproductive, cuprinzând aproape un milion de hectare, și încă 850.000 de hectare situate de-a lungul sistemelor de irigații și drenaj.

„Am solicitat la Consiliul Agricultură şi Pescuit, la care am participat, prelungirea derogării şi pentru anul 2024 pentru toţi fermierii de la implementarea cerinţelor privind rotaţia culturilor (GAEC 7), respectiv cea privind asigurarea unui procent minim din suprafaţa agricolă dedicat zonelor sau caracteristicilor neproductive (GAEC 8), pentru a nu avea probleme ca terenul agricol din România să fie lăsat pârloagă, întrucât, aşa cum este transpus în Regulament, cred că nu este corect ca pârloaga să se realizeze pe beneficiar. Din punctul meu de vedere ar trebui să se realizeze la nivelul statului”, a menţionat ministrul Agriculturii.

Florin Barbu a evidențiat că în colaborare cu Academia de Științe Agricole și Silvice (ASAS) va pregăti un studiu pe care intenționează să îl trimită Comisiei Europene. Scopul acestui studiu este să atragă atenția asupra necesității modificării regulamentului european într-un mod care să țină cont de specificul fiecărei țări.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005053 (s)