News Flash:

Vor avea loc în acest an

Guvernul va face două rectificări bugetare, în septembrie şi în noiembrie

25 August 2023
215 Vizualizari | 0 Comentarii


Guvernul are planificate două rectificări bugetare în acest an, prima urmând să aibă loc în luna septembrie, iar a doua spre finalul anului, în noiembrie, conform unor surse guvernamentale. Rectificarea din septembrie se va concentra în principal asupra Ministerului Dezvoltării și al Transporturilor.

De asemenea, în discuțiile cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care au avut loc la începutul săptămânii în cadrul unei reuniuni a liderilor din Europa de Sud-Est la Atena, premierul Marcel Ciolacu a subliniat că România a înregistrat cheltuieli suplimentare din cauza situației din Ucraina și că acesta este primul an în care cheltuielile pentru apărare reprezintă 2,5% din PIB, în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul NATO.

Dezbaterile privind respectarea țintelor de deficit bugetar vor continua la Bruxelles, cel mai probabil pe 1 septembrie, când premierul Marcel Ciolacu urmează să efectueze o vizită oficială pentru discuții cu oficialii europeni de rang înalt.

Înainte de data de 1 septembrie, câțiva miniștri vor efectua vizite de lucru la Bruxelles: pe 28 august, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va discuta cu oficialii CE despre proiectul de lege privind pensiile speciale și reforma sistemului de pensii în ansamblu; pe 29 august, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, va aborda subiecte precum reforma administrativă și măsurile fiscale; iar pe 30 august, ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, se va concentra pe renegocierea PNRR pe diverse teme, inclusiv capitolul REPower EU.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006940 (s)