News Flash:

Cerere adresată Belarusului

Regimului Lukaşenko i s-a cerut să expulzeze membrii grupului de mercenari ruşi Wagner

29 August 2023
179 Vizualizari | 0 Comentarii


Ministrul de Interne al Poloniei, Mariusz Kaminski, a declarat că Polonia și țările baltice au solicitat Belarusului să expulzeze membrii grupului de mercenari ruși Wagner, potrivit informației transmise de agenția de știri AFP.

„I-am cerut regimului Lukaşenko să expulzeze imediat grupul Wagner în afara Belarusului”, a afirmat Kaminski la finalul unei reuniuni cu omologii săi eston, leton şi lituanian.

Conform declarațiilor din Varșovia, există mii de mercenari din grupul Wagner staționați în Belarus, iar liderul de la Minsk a exprimat recent dorința ca numărul lor să crească până la 10.000.

„Câteva mii de persoane, în parte criminali eliberaţi din închisori ruse în schimbul promisiunii lor de a participa la războiul din Ucraina, profund demoralizaţi şi acuzaţi de crime de război - este un grup important, capabil de orice”, a subliniat ministrul polonez. „Ei trebuie să părăsească regiunea noastră, o cere securitatea internaţională”, a precizat el.


Pe lângă alte solicitări, cei patru miniștri de interne au cerut Belarusului să „expulzeze imediat din zona frontalieră către ţările lor de origine pe toţi imigranţii ilegali care sunt grupaţi în acea zonă de serviciile belaruse”.

Statele baltice și Polonia acuză Minskul și Moscova că se ocupă de coordonarea unui val de imigrație cu scopul de a destabiliza regiunea și întreaga Uniune Europeană. Această acuzație este respinsă de regimul condus de Aleksandr Lukașenko.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006137 (s)