News Flash:

Furtuna tropicală Khanun a creat probleme în Coreea de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un critică gestionarea „iresponsabilă” de către guvernul său a inundaţiilor de la începutul lui august

23 August 2023
239 Vizualizari | 0 Comentarii

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a criticat modul "iresponsabil" în care guvernul său a gestionat inundațiile asociate cu recenta furtună Khanun, conform informațiilor furnizate de mass-media de stat, conform agenției AFP.

În imagini, Kim Jong Un poate fi observat într-un câmp de orez inundat în zona Nampho, cu apa ajungându-i până la genunchi. În cadrul acestei scene, el oferă instrucțiuni oficialelor prezenți, aceștia fiind atent în picioare în apă și notând detaliile cu o expresie serioasă.

„Daunele nu au fost o calamitate din cauza dezastrelor naturale, ci un dezastru uman din cauza iresponsabilităţii leneşilor”, a spus el, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA.

Kim Jong Un a adresat critici aspre oficialilor guvernamentali, în special  primului-ministru Kim Tok Hun. Conform agenției de știri, acesta din urmă a fost acuzat că a evitat zona afectată cu o atitudine de simplu spectator.

Furtuna tropicală Khanun a afectat Coreea de Nord la începutul lunii august, expunând vulnerabilitatea țării la inundații din cauza lipsei infrastructurii adecvate și defrișărilor extinse.

Din cauza unui chei avariat și a unui sistem de drenaj neadecvat, peste 560 de hectare de teren, inclusiv câmpuri de orez cruciale, au fost inundate. Potrivit KCNA (Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord), Kim Jong Un a emis ordine stricte pentru a lua măsuri punitive împotriva celor responsabili.

Galerie Foto

1_1692777104-1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005379 (s)