News Flash:

Se întâmplă luni, 28 august, la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron le prezintă, astăzi, ambasadorilor francezi, priorităţile sale pentru politica externă a Franţei

28 August 2023
200 Vizualizari | 0 Comentarii


Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, va prezenta luni, 28 august, prioritățile politicii externe a țării în fața ambasadorilor francezi adunați la Paris. Acest anunț vine într-un context internațional dificil, cu prelungirea războiului din Ucraina și o diplomatie franceză care a fost criticată în diverse țări africane, conform informațiilor furnizate de agenția AFP.

Evenimentul numit "Conferinţa Ambasadorilor", ce se desfășoară de luni până miercuri, va aborda tema "Afirmarea principiilor noastre, a intereselor noastre și a solidarității noastre".

Pentru a exprima solidaritatea cu Ucraina, Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, va fi invitatul de onoare la această a 29-a ediție a conferinței.

Începând cu luna iunie, Kievul a inițiat o contraofensivă împotriva Rusiei, cu rezultate limitate, ceea ce a generat preocupări legate de oboseală în fața unui conflict costisitor și cu rezultate incerte. Această situație impune acum necesitatea unei sporiri a capacităților de producție în industria de apărare.

Până în prezent, atât Emmanuel Macron, cât și ministrul de Externe Catherine Colonna, au subliniat importanța continuării sprijinului financiar și logistic pentru Ucraina, subliniind că, dincolo de protejarea integrității teritoriale a Ucrainei, se află în joc stabilitatea la nivel internațional.

În cadrul discursului său adresat diplomaților la Elysée, președintele Franței are în plan să abordeze, de asemenea, criza curentă din Niger, unde militarii din cadrul unei lovituri de stat au cerut plecarea ambasadorului francez din Niamey.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004557 (s)