News Flash:

Declarație îngrijorătoare a liderului nord-corean

Regimul de la Phenian şi-a înscris în Constituţie statutul de stat nuclear

28 Septembrie 2023
184 Vizualizari | 0 Comentarii


Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunțat că regimul de la Phenian și-a înscris în Constituție statutul de stat nuclear, subliniind că acest statut nu trebuie încălcat de nimeni, conform unui discurs despre care a transmis informații, joi, agenția de presă KCNA.

„Politica de construire a forţei nucleare a Republicii Populare Democrată Coreeană a devenit permanentă ca lege fundamentală a statului”, a anunţat liderul Kim Jong Un. El a adăugat, în cadrul unei şedinţe a Adunării Populare, „că nimeni nu are voie să încalce legea fundamentală a statului”.

Acum un an, Coreea de Nord a anunțat o nouă doctrină care afirmă că statutul său de putere nucleară este "ireversibil" și îi conferă dreptul de a efectua un atac nuclear preventiv în fața unei amenințări existențiale la adresa regimului său. Această doctrină a fost consacrată prin lege și autorizează, de asemenea, utilizarea preventivă a armelor nucleare. Adunarea Populară a mers mai departe prin includerea statutului de stat nuclear în Constituție.

„Este un eveniment istoric care furnizează o pârghie politică puternică pentru a întări în mod remarcabil capacităţile naţionale de apărare”, a declarat liderul nord-coreean.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006396 (s)