News Flash:

Guvernul maghiar luptă pentru drepturile poporului

Dacă drepturile minorităţii maghiare din Transcarpatia nu sunt restabilite, Ungaria nu va sprijini Ucraina în forurile internaționale

27 Septembrie 2023
186 Vizualizari | 0 Comentarii

Ungaria nu va oferi sprijin Ucrainei în niciun forum internațional până când drepturile minorității maghiare din Transcarpatia nu vor fi restabilite, a declarat premierul ungar Viktor Orban în deschiderea sesiunii de toamnă a parlamentului de la Budapesta. Totodată, a menționat că Ungaria nu se va grăbi să ratifice aderarea Suediei la NATO, conform relatărilor furnizate de agenția MTI.

„Ucraina hărţuieşte de ani de zile şcolile ungare, cu scopul de a le transforma în şcoli ucrainene, sau, dacă nu reuşesc, atunci vor să le închidă”, a acuzat Orban, precizând că în şcoala maghiară din oraşul ucrainean Muncaci au fost interzise imnul şi drapelul ungar la ceremonia de început de an şcolar.

Așadar, „nu sprijinim Ucraina în nicio chestiune pe scena internaţională până când nu va restabili legile care garantează drepturile maghiarilor”, a spus premierul ungar, care a promis că guvernul său va lupta pentru drepturile maghiarilor din Transcarpatia, în special pentru cele ale copiilor, în toate forurile internaţionale.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1351 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004639 (s)