News Flash:

Reactia DURA a lui Basescu, dupa ce Daea a comparat victimele Holocaustului cu porcii: Mars afara din Guvern, Daia!

27 Iulie 2018
622 Vizualizari | 0 Comentarii
basescu suspendare

Fostul presedinte Traian Basescu l-a criticat, joi, pe Facebook, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustinand ca este „o rusine pentru natiune”, titlul postarii fiind „Mars afara din Guvern, Daia!”, dupa ce acesta a comparat victimele Holocaustului cu porcii incinerati din cauza pestei porcine.
„Mars afara, Daia! Un ministru idiot care pune semnul egal intre incinerarea porcilor bolnavi de pesta porcina si incinerarea a milioane de evrei maturi si copii la Auschwitz, nu poate fi decat o rusine pentru o natiune care produce un specimen de teapa lui Daia. Mars afara din Guvernul Romaniei clown nenorocit. Sa nu mai iesi din casa de rusine toata viata ta, rebut uman ce esti", a scris Traian Basescu pe Facebook.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca declaratia ministrului Petre Daea privind comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati din cauza pestei porcine, reprezinta „o gafa” si i-a atras atentia sa fie mai atent si sa nu mai foloseasca asocieri care pot jigni profund.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a facut o comparatie intre victimele Holocaustului si porcii incinerati, in ultima perioda, din fermele romanesti din cauza pestei porcine.
„Trebuie sa sacrificam, din nefericire, 45.000 de capete la Carniprod si avem o veste proasta, ca virusul ar fi si in alt complex-care inseamna 17.000-18.000 de capete. (...) Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente ca sa usureze boala. Singura metoda este sacrificarea. Porcii acestia toti se incinereaza (...), e o munca extraordinara, acolo este ca la Auschwitz, domnule. Ganditi-va ca acolo sunt efective de porci care pleaca de aici, se asomeaza, trec dincolo in partea cealalta si se pun pe foc. Altii se izoleaza. Procedura o fac medicii veterinari, care sunt la limita rezistentei psihice, ca sa stai cu 2-3000 de porci pe zi sa ii omori, se afla in fata unei situatii greu de explicat, dar mai ales greu de tinut”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Antena 3.

Ambasada Israelului a reactionat, joi, la afirmatiile lui Petre Daea, reprezentantii ambasadei spunand ca sunt consternati si dezamagiti de faptul ca ministrul Agriculturii a comparat efectele Holocaustului si cele ale pestei porcine.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat, dupa declaratia de marti a ministrului Petre Daea, care a comparat incinerea porcilor cu procesul de la Auschwitz, iar presedintele CNCD a declarat pentru MEDIAFAX ca „in 10 zile va avea loc audirerea domnului ministru”.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat joi ca nu a vrut sa jigneasca pe nimeni, ci sa descrie durerea sufleteasca a fermierilor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1188 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005040 (s)