News Flash:

Inundatiile au afectat 34 de localitati din 17 judete, in ultimele 24 de ore

25 Iulie 2018
676 Vizualizari | 0 Comentarii
download 1

Peste treizeci de localitati din saptesprezece judete au fost afectate de inundatii in ultimele 24 de ore, iar aproximativ 5.100 de pompieri militari au intervenit in sprijinul oamenilor, potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
Ploile torentiale si vantul puternic inregistrate marti si pe parcursul noptii de martti spre miercuri au afectat 34 de localitati din 17 judete - Alba, Agres, Bacau, Buzau, Cluj, Covasna, Constanta Iasi, Mures, Hunedoara, Neamt, Prahova, Salaj, Suceava, Sibiu, Tulcea si Vaslui, fiind inundate 13 case, 166 curti, 50 de subsoluri/beciuri, trei operatori economici, doua tronsoane de drum national si doua tronsoane de drum judetean.
Cel mai afectat este judetul Neamt, unde echipajele ISU au intervenit pentru evacuarea apei din gospodariile inundate in localitatile Roman, Almas, Baltatesti, Podeleni, Horia si Stanca. In localitatea Hangu, circulatia autovehiculelor este oprita din cauza distrugerii podului spre localitate, iar accesul in zona este posibil doar pietonal, iar miercuri, la nivel local ar urma sa fie dispuse masuri pentru remedierea situatiei.

O situatie deosebita s-a inregistrat in localitatea Itrinesti, comuna Margineni, unde o persoana a fost surprinsa de viitura in timp ce incerca sa traverseze albia unui parau si nu a mai putut fi salvata.
Potrivit IGSU, in acest moment, pompierii militari intervin in judetele Neamt si Salaj pentru evacuarea apei din gospodarii.

In contextul valabilitatii codurilor galben si portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata si ploi abundente pentru cea mai mare parte a tarii, echipajele ISU raman mobilizate, mai spune IGSU.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006474 (s)