News Flash:

MAE anunta ca nu se numara si romani printre victimele de pana acum ale incendiilor din Grecia

26 Iulie 2018
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
grecia mati

MAE a informat, miercuri seara, ca nu exista cetateni romani printre victimele incendiilor din Grecia, precizand ca a emis titluri de calatorie pentru sapte persoane cu dubla cetatenie, printre care si cea romana, ca urmare a faptului ca actele de identitate le-au fost distruse.
”Ambasada Romaniei la Atena continua monitorizarea cu atentie a evolutiei evenimentelor produse pe teritoriul Greciei si mentine permanent contactul cu Celula de Criza activata la nivelul MAE elen, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari. Conform datelor comunicate de autoritatile locale, pana la momentul actual, nu sunt informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victimele incendiilor, persoane ranite sau declarate disparute”, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, Ambasada Romaniei la Atena a eliberat titluri de calatorie unui grup de sapte persoane cu dubla cetatenie, printre care si cea romana, ca urmare a faptului ca actele de identitate le-au fost distruse in zona afectata de incendiu.

Citeste si: INCENDIILE devastatoare din Grecia | Romania trimite doua aeronave pentru stingerea focului si 20 de militari in sprijinul autoritatilor elene/ Teodor Melescanu: Nu sunt informatii ca sunt si romani printre victime | VIDEO
”Acestia nu au necesitat asistenta medicala si au parasit zona in siguranta. Misiunea a intreprins demersuri inclusiv pe langa comunitatea locala de romani din zonele afectate de incendii pentru a verifica daca exista persoane care au nevoie de sprijin. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite zona afectata de incendiile care au avut loc in ultimele zile. In acest sens, reamintim ca MAE a transmis si o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena”, se mai arata in comunicat.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Republica Elena:+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Cel putin 79 de persoane au decedat, iar alte aproape 200 au fost ranite, inclusiv 23 de copii, in urma incendiilor de vegetatie de la periferia orasului Atena, au anuntat autoritatile, care au avertizat ca numarul victimelor va continua probabil sa creasca, informeaza cotidianul Ekathimerini.

Bilantul anterior al incendiilor de vegetatie, anuntat marti seara, era de cel putin 76 de morti. Cateva ore mai tarziu au fost descoperite alte doua corpuri neinsufletite in localitatea Mati.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006377 (s)