News Flash:

Ambasada Israelului isi exprima consternarea si dezamagirea dupa gafa uriasa facuta de ministrul Daea

26 Iulie 2018
759 Vizualizari | 0 Comentarii
download

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, isi cere scuze public dupa ce a afirmat ca porcii cu pesta trebuie incinerati, iar asta "este o munca extraordinara, ca la Auschwitz". El sustine ca a vrut sa prezinte "situatia deosebit de grea cu care se confrunta in aceasta perioada crescatorii de porci" si sa isi exprime "durerea sufleteasca". Ambasada Israelului a transmis ca isi exprima consternarea si dezamagirea cu privire la afirmatiile ministrului, care "a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz", si spera ca o astfel de asociere sa fi fost facuta de catre ministru "din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul si Auschwitz, fara intentia de a dezonora memoria milioanelor de victime". PNL si USR i-au cerut demisia lui Daea in urma acestor afirmatii, in timp ce Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat. De asemenea, Dorina Rusu, membru CNA, a anuntat ca va cere consiliului sa discute cazul.
Daea, dupa declaratiile despre Auschwitz: Imi declar respectul pentru membrii comunitatii evreiesti, am vrut sa prezint situatia grea cu care se confrunta crescatorii de porci. Imi iubesc semenii si sper sa fiu inteles

Petre Daea spune ca in sufletul sau este foarte multa durere si ca a vrut "doar sa descrie momentele ingrozitoare cu care se confrunta atat fermierii, cat si cei care gestioneaza aceasta criza".
“Imi declar respectul pentru toti membrii comunitatii evreiesti si fac precizarea ca am vrut sa prezint situatia deosebit de grea cu care se confrunta in aceasta perioada crescatorii de porci din cauza pestei porcine africane. In sufletul meu este foarte multa durere, am vrut doar sa descriu momentele ingrozitoare cu care se confrunta atat fermierii nostri, cat si cei care gestioneaza aceasta criza. Doamne fereste, nu am jignit pe nimeni in viata mea, imi iubesc semenii, am exprimat doar durerea sufleteasca si sper sa fiu inteles!”, a transmis Petre Daea printr-un comunicat de presa transmis joi de Ministerul Agriculturii.

Institutia precizeaza ca ministrul Petre Daea isi cere scuze public.

Petre Daea a sustinut marti seara la Antena 3 ca porcii infestati trebuie incinerati, afirmand ca este "o munca extraordinara, ca la Auschwitz".

"Nu exista antidot, nu exista vaccin, nu exista medicamente, singura metoda este sacrificarea. Porcii se incinereaza, este o munca extraordinara. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomeaza, trec in partea cealalta si se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistentei, sa stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificati zilnic", a spus ministrul Petre Daea.

Ambasada Israelului isi exprima consternarea si dezamagirea cu privire la afirmatiile lui Petre Daea: Speram, totusi, ca o astfel de asociere a fost facuta din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul

Ambasada Statului Israel a transmis joi ca isi exprima consternarea si dezamagirea cu privire la afirmatiile ministrului Agriculturii, Petre Daea, care "a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz" si spera ca o astfel de asociere sa fi fost facuta de catre ministru "din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul si Auschwitz, fara intentia de a dezonora memoria milioanelor de victime".

"Ambasada Statului Israel isi exprima consternarea si dezamagirea cu privire la afirmatiile domnului Ministru al Agriculturii, Petre Daea, care a comparat sacrificarea porcilor bolnavi cu uciderea evreilor nevinovati in lagarul de la Auschwitz. Speram, totusi, ca o astfel de asociere a fost facuta de Ministrul Daea din pricina lipsei de informare aprofundata asupra a ceea ce inseamna Holocaustul si Auschwitz, fara intentia de a dezonora memoria milioanelor de victime", a transmis Ambasada printr-un comunicat de presa postat joi pe site-ul reprezentantei diplomatice.

Reprezentantii Ambasadei Israelului mai spun ca Holocaustul a fost o tragedie condamnata de Romania, care a dus la moartea a milioane de evrei, iar acest lucru nu trebuie "trivializat sau minimalizat". 

"Holocaustul, o tragedie condamnata de Romania, care s-a soldat cu moartea a sase milioane de evrei, nu trebuie niciodata uitat, trivializat sau minimalizat. Romania a facut progrese extraordinare in domeniul studierii, educatiei si comemorarii Holocaustului, demersuri care, suntem convinsi, vor continua si in viitor. Aceasta pagina neagra a istoriei nu trebuie sã se repete. In acest sens, niciun efort nu este prea mare pentru ca tinerele generatii, si nu numai, sa cunoasca si sa inteleaga istoria Holocaustului", mai arata sursa citata.

De asemenea, Ambasada Israelului spune ca spera ca pe viitor sa nu mai fie folosita terminologia legata de Holocaust intr-un context fara legatura cu acesta. 

CNCD s-a autosesizat cu privire la afirmatiile lui Petre Daea. Dorina Rusu, membru CNA, va cere consiliului sa discute cazul

"Aproximativ intr-o saptamana vom face audierea domnului ministru, bineinteles daca va dori sa participe. Poate sa trimita si un punct de vedere. Fiind perioada de concedii nu va fi cvorum, asa ca procedura noastra spune ca trebuie sa facem intai audieri, care vor avea loc cel mai probabil dupa 10 august, dupa care va fi intocmit un raport", a mai precizat presedintele CNCD. 

In legatura cu declaratiile ministrului Agriculturii facute in emisiunea din 25 iulie, "Punctul de intalnire", de al Antena 3, moderata de Radu Tudor, s-a autosesizat si Dorina Rusu, membru al Consiliului National al Audiovizualului. 

"M-am autosesizat, ca membru CNA, in legatura cu emisiunea "Punctul de intalnire" de la Antena 3, din ziua de 25 iulie 2018, moderata de Radu Tudor, in care ministrul Agriculturii, Petre Daea, a comparat sacrificarea porcilor infestati cu pesta porcina cu uciderea evreilor in lagarul de concentrare de la Auschwitz", a transmis intr-un comunicat Dorina Rusu.

Ea subliniaza: "Cand un invitat face o afirmatie de o asemenea gravitate, care batjocoreste memoria victimelor Holocaustului, moderatorul este obligat sa reactioneze, daca nu vrea sa fie considerat complice".

"Sa compari, ca demnitar al statului, sacrificarea unor porci din cauza unor boli cu cea mai mare tragedie din istoria umanitatii este foarte grav, iar moderatorul in a carui emisiune se fac asemenea afirmatii rusinoase pentru Romania ar fi trebuit sa intervina pentru a nu lasa ca rusinea sa se extinda si asupra presei", a adaugat Rusu. 

USR cere demisia lui Petre Daea: Comparatia intre arderea porcilor bolnavi si Holocaust, o tragedie soldata cu milioane de victime, este socanta si inacceptabila

Presedintele USR, Dan Barna, cere demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, sustinand ca comparatia intre arderea porcilor bolnavi si Holocaust, o tragedie soldata cu milioane de victime, este "socanta si halucinanta". De asemenea, el i-a cerut demisia si premierului Viorica Dancila, care a confundat capitala Muntenegru cu cea a regiunii Kosovo.

"Prostia nu e o scuza! Demisia! A devenit o umilinta nationala faptul ca suntem condusi de acest Guvern! Lipsa de intelegere a propriilor cuvinte devine o boala grava, care pune in pericol imaginea Romaniei si a fiecarui roman. Comparatia facuta de Petre Daea intre arderea porcilor bolnavi de pesta africana si Holocaust, o tragedie soldata cu milioane de victime, este socanta si inacceptabila", a scris Dan Barna pe contul sau de Facebook.

Liderul USR spune ca nu mai suporta umilinta de a fi condusi de oameni "care nu-si inteleg propriile cuvinte", astfel ca cere demisia ministurlui Agriculturii.

"Prostia nu e o scuza cand esti prim-ministru sau ministru in Guvernul Romaniei. In alte tari civilizate, dupa ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasa de mana cu ministrul Agriculturii. Nu mai suportam aceasta umilinta de a fi condusi de oameni care nu-si inteleg propriile cuvinte, incompetenti care duc tara spre dezastru si rusine. USR cere demisia lui Petre Daea si din nou, a Vioricai Dancila. O vom cere pana vor iesi pe usa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat tara!", a mai scris liderul USR.


holocaustul auschwitz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006209 (s)