News Flash:

Se lucrează intens

Reabilitarea realizată pe Calea Stan Vidrighin este realizată în proporție de două treimi

21 Iulie 2023
234 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara a finalizat deja două treimi din lucrările de reabilitare de pe Calea Stan Vidrighin. Acest bulevard leagă Zona Industrială Buziașului de restul orașului și este o rută importantă pentru mii de timișoreni care lucrează în această zonă, conform autorităților locale.

Lucrările se desfășoară în mai multe zone de pe bulevard, iar echipa STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) lucrează la linia de tramvai care conectează bulevardul cu sensul giratoriu Piața Gheorghe Domășneanu. În prezent, se toarnă beton pentru secțiunea de carosabil dintre liniile de tramvai. Traficul este restricționat pe această porțiune din sensul giratoriu până pe 2 august, când se estimează că lucrările vor fi finalizate.

”Pe Vidrighin șantierul avansează bine. Lucrarea e în avans față de grafic. E o lucrare mare, care a inclusiv și înlocuirea și modernizarea rețelei de apă canal. Am terminat o parte din accesele spre curți și jumătate din trotuarele și pistele de bicicletă. Trotuarele sunt realizate cu dale, iar pistele de bicicletă vor fi pe ambele sensuri de mers. Îmbunătățim condițiile și siguranța pentru toți cei care se deplasează în zonă, fie că folosesc tramvaiul, bicicleta sau mersul pe jos. Următoarea provocare pe șantier e la sensul de la AEM, unde mai avem niște lucrări grele la linia de tramvai și vor urma alte lucrări dificile la intersecția cu 1 Decembrie”, potrivit primarului Dominic Fritz.

Un proiect important pentru Municipiul Timișoara este reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale pe Traseul 2, cunoscut ca Calea Stan Vidrighin. Această inițiativă este finanțată prin bugetul local al Timișoarei, având o valoare totală de 83 de milioane de lei, inclusiv TVA. Termenul de finalizare al proiectului este stabilit pentru data de 30 septembrie 2024. Pentru executarea lucrărilor, contractul a fost încheiat cu societatea PORR Construct.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006381 (s)