News Flash:

Reabilitare cu fonduri europene

Primăria Timișoara a organizat licitații pentru reabilitarea termică a 10 blocuri de locuințe

19 Iulie 2023
190 Vizualizari | 0 Comentarii

Prin intermediul fondurilor europene alocate Timișoarei prin Programul Operațional Regional, Primăria Timișoara a organizat licitații pentru reabilitarea termică a 10 blocuri de locuințe, iar alte două blocuri sunt aproape de finalizare. Aproximativ 400 de apartamente vor beneficia de avantajele izolării termice.

În prezent, se află în lucru două blocuri situate pe strada Mureșan 61-63 și pe strada Balmuș nr. 9-11, iar acestea sunt finalizate în proporție de 98%.

Miercuri, amplasamentele pentru începerea lucrărilor au fost predate constructorilor pentru alte două blocuri, care includ un total de 41 de apartamente. Aceste blocuri se află pe strada Științei nr. 3-5 și pe strada Martir Ioan Stanciu nr.2 - Calea Martirilor nr. 31. În prezent, alte 16 blocuri din Timișoara, incluse în planul de eficientizare energetică prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, se află în diferite stadii de execuție. Pentru 21 de imobile, licitațiile sunt în desfășurare, având diferite etape, de la elaborarea documentelor pentru achiziție până la evaluarea ofertelor.

Ca rezultat al intervențiilor efectuate, Primăria Timișoara a reușit să deblocheze lucrările la 68 de imobile, după ce a revizuit soluția tehnico-economică pentru reabilitarea termică. Astfel, acum se utilizează vată minerală bazaltică pentru izolarea termică, înlocuindu-se soluția anterioară de izolare cu panouri sandwich din aluminiu.

Ca urmare a modificării soluției tehnico-economice, costul lucrărilor a crescut, ceea ce a necesitat un proces complet de evaluare a proiectelor și ulterior aprobarea lor în cadrul Consiliului Local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005048 (s)