News Flash:

Trebuie găsită o soluție

Primăria Timișoara are probleme cu banii din cauza Ministerului Investițiilor

20 Iulie 2023
237 Vizualizari | 0 Comentarii

Primăria Timișoara se confruntă cu probleme financiare din cauza Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Aceasta are de recuperat peste 150 de milioane de lei, reprezentând plăți restante în cadrul proiectelor cu finanțare europeană, iar din cauza acestor întârzieri, primăria se confruntă cu riscul rezilierii unor contracte.

Investițiile în infrastructură și servicii publice din oraș sunt amenințate de un blocaj din cauza restanțelor guvernamentale. La nivel național, MIPE înregistrează restanțe de aproximativ 800 de milioane de euro, ceea ce afectează mai multe primării din țară. În cadrul unei întâlniri avute marți cu premierul Marcel Ciolacu, Asociația Municipiilor din România a transmis un apel urgent pentru achitarea acestor datorii.

„Din suma totală restantă, 53 de milioane de lei am avansat către firme din bugetul local, pentru a evita blocaje. Practic, am ajuns să împrumutăm guvernul. Avem restanțe vechi de la începutul anului. Pentru iluminatul din Parcul Botanic așteptăm de cinci luni să primim fondurile din contract. Trebuie să recuperăm banii urgent, pentru că lipsesc în altă parte și am ajuns și noi la fundul sacului. Blocajul iresponsabil al guvernului nu doar aruncă în haos bugetele locale, ci pune în dificultate și firmele care realizează lucrările”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Proiectele care includ reabilitarea termică a blocurilor, reabilitarea liniilor de tramvai, înnoirea flotei de transport public și construcția de clădiri noi pentru creșe, școli și spitale sunt în pericol de a fi blocate din cauza întârzierilor la plata facturilor.

„Dacă ministerul nu găsește o soluție rapidă, vom fi nevoiți să-l dăm în judecată, fiind, la rândul nostru, presați de penalități și amenințați cu rezilierea unor contracte”, a concluzionat primarul Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005951 (s)