News Flash:

RAZBOI INTERN in PSD! Ruptura intre Dragnea si Grindeanu?

13 Februarie 2017
910 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu3
Razboiul politic din ultima perioada, acompaniat de proteste de strada, a declansat un conflict si in interiorul PSD. Dincolo de aspectul de monolit, in principalul partid de guvernamant se contureaza doua tabere importante si alte doua grupari care asteapta la cotitura.


Ordonanta 13 a reusit nu doar sa genereze tensiuni sociale, ci si sa tulbure apele in PSD. Conflictul dintre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu (semnalat ca un zvon la momentul abrogarii OUG 13 si la momentul demisiei lui Iordache - decizii care i-ar fi apartinut premierului, in ciuda opozitiei lui Dragnea) este confirmat de surse din interiorul partidului, dar si de evenimentele din ultimele zile.
Potrivit surselor din PSD, Dragnea ar pune la cale o operatiune prin care Grindeanu ar trebui sa fie facut responsabil de tot scandalul din jurul OUG 13. Premierul ar fi scos tap ispasitor in primul rand in partid, dar si pentru opinia publica. Aceasta manevra ar fi o urmare a faptului ca din ce in ce tot mai multi lideri PSD din tara incep sa comenteze, nemultumiti de gaura de imagine in care a fost aruncat partidul.


Chiar daca Dragnea este presedintele PSD, Grindeanu emana forta prin functia pe care o detine, functie din care nu poate fi inlaturat usor. Astfel, mai multe organizatii ar fi de partea acestuia intr-un conflict deschis cu Dragnea, in special cele din Moldova, care au iesit in pierdere la momentul impartirii functiilor. Si deja celebrul primar al Iasului pare sa fie in tabara lui Grindeanu. De partea cealalta, Dragnea ar fi avut o intalnire cu liderii de filiale din sudul tarii, pentru contracararea oricarei tentative de puci in partid.

Pe langa cele doua tabere importante care s-au conturat in PSD ca urmare a scandalului din jurul OUG 13, alti doi lideri astepata la cotitura, alaturi de proprii adepti. Primul este fostul premier Victor Ponta, cel care este reevaluat in aceasta perioada pana si de dusmani, iesind castigator dintr-o comparatie cu Dragnea. Fostul premier are un grup puternic de sustinatori in partid, fosti ministri si nu numai, lasati in afara functiilor de actualul presedinte al PSD.  Al doilea lider care ar putea emite pretentii este Gabriela Firea. Insa, potrivit surselor din partid, primarul Capitalei nu-si doreste sa intre intr-un razboi cu liderii partidului, ci este adepta unui joc pe termen lung.


Un razboi in toata regula, pe fata, ar putea izbucni in curand in PSD. Dovada sta si faptul ca au fost demarate diverse manevre prin intermediul bratelor media aservite. Un exemplu pare sa fie si articolul dintr-o publicatie tabloida, in care premierul apare la masa cu doi lideri PSD, descrisi ca interlopi. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006639 (s)