News Flash:

Specialisti din intreaga tara, la conferinta nationala de arheologie organizata la Lipova

27 Octombrie 2016
1023 Vizualizari | 0 Comentarii
arheologie
Muzeul Orasului Lipova va gazdui, in perioada 27- 29 octombrie, Conferinta nationala de arheologie intitulata "Locuirea medievala timpurie din Transilvania si vecinatati", informeaza dr.Peter Hugel, managerul Complexului Muzeal Arad. 
Potrivit acestuia, evenimentul este organizat de Complexul Muzeal Arad si Institutul de Arheologie si Istoria Artei al Academiei Romane, Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Judetean Arad. 
"Temele propuse de organizatorii conferintei, pe baza celor mai noi cercetari din domeniu, vor aborda probleme legate locuirea din perioada medievala timpurie: analize tipo-cronologice ale materialului provenit din sapaturile arheologice, dovezi arheologice privind spatiul domestic, aspecte privind mestesugul olaritului si utilizarea ceramicii in context funerar in jurul anului 1000", a declarat presei, miercuri, dr. Peter Hugel. 
La eveniment si-au anuntat participarea specialisti din intreaga tara - arheologi, cercetatori si muzeografi, de la cele mai prestigioase institute de cercetare, universitati si muzee, printre care : dr. Andrei Magureanu, de la Institutul de Arheologie "Vasile Parvan" al Academiei Romane, Bucuresti; dr. Bogdan Ciuperca, de la Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Ploiesti; dr.Dan Matei, de la Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca; dr.Ioan Stanciu, de la Institutul de Arheologie si Istoria Artei al Academiei Romane, Cluj-Napoca; dr. George Tomegea, de la Complexul National Muzeal Astra, Sibiu; prof. univ. habil. dr. Ioan Marian Tiplic, de la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu; dr. Florin Marginean, de la Complexul Muzeal Arad; dr.Zsolt Csok, de la Muzeul National de Istorie al Transilvaniei, Cluj-Napoca. 
"Lucrarile prezentate in cadrul conferintei vor fi publicate intr-un volum intitulat 'Suplemmentum' al Revistei Ziridava. Studia archaeologica, numarul 30, 2016, editata de Complexul Muzeal Arad", a precizat managerul Comp-lexului Muzeal Arad. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006020 (s)