News Flash:

Putin acuza SUA de razboi economic. Va sista livrarea de gaze naturale catre statele europene care nu platesc in ruble

1 Aprilie 2022
445 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin

Rusia sustine ca Statele Unite i-au declarat razboi economic si va inceta contractele cu statele europene care nu doresc sa cumpere gaz in ruble.
Inevitabilul s-a produs! In discursul sau recent, dictatorul rus a amenintat statele europene ca daca nu vor plati in ruble gazul rusesc, Rusia va inceta contractele de furnizare.

Decretul lui Putin privind plata gazelor in ruble pentru livrarile catre tari neprietenoase se aplica doar livrarilor Gazprom prin conducte, reiese din decret.

Gazprombank a fost desemnata drept banca autorizata pentru cumparatorii straini care sunt nevoiti sa deschida conturi speciale in ruble pentru a plati aprovizionarea cu gaz.

In discursul recent, Putin a afirmat ca SUA vor incerca sa dea vina pe Rusia pentru greselile sale.

„Tarile europene sunt pregatite sa nu tina cont de interesele cetatenilor lor pentru a face pe placul suzeranului lor de peste mari”, a transmis presedintele rus.

Putin a mai spus ca „SUA au declansat deja un razboi economic impotriva Rusiei, sanctiunile fiind deja pregatite dinainte si impuse pentru ca Rusia nu a vrut sa danseze pe melodia altcuiva”.

Presedintele rus si-a instruit Cabinetul de Ministri si Banca Centrala sa construiasca o politica bazata pe faptul ca presiunea sanctiunilor asupra Federatiei Ruse va continua, intrucat „Occidentul colectiv” nu va abandona politica de presiune asupra Federatiei Ruse si va cauta noi motive de sanctiuni.

Potrivit decretului, permisiunea de a plati pentru gazul rusesc fara a se respecta platile in ruble va fi eliberata de o comisie guvernamentala speciala.

„In cazul in care platile nu sunt efectuate, vom considera acest lucru ca fiind o neplata din partea cumparatorului, cu toate consecintele care decurg de aici.

Judecand dupa declaratiile politicienilor, ei sunt gata sa neglijeze interesele cetatenilor lor, doar pentru a-si face placere stapanului lor de peste mari. Un fel de populism pe dinafara – oamenii sunt indemnati sa manance mai putin, sa se imbrace mai gros pentru a economisi la incalzire, sa refuze sa calatoreasca – si toate acestea se presupune ca sunt in beneficiul acelor oameni carora li se cere aceste privatiuni voluntare de dragul nordului abstract. Solidaritatea atlantica.

De mai bine de un an observam astfel de abordari si actiuni dubioase in politica economica, energetica si alimentara din partea tarilor occidentale”, a mai declarat Putin.

Presedintele Rusiei avertizeaza ca lumea se afla in pragul unei crize alimentare din cauza sanctiunilor.

„De altfel, criza alimentara va fi urmata de inca un val de migratie, mai ales catre tarile europene. Cu toate acestea, sunt luate decizii care imping economia globala in criza, perturba legaturile industriale si logistice, cresc inflatia globala si cresc inegalitatea, degradeaza bunastarea a milioane de oameni si, in cele mai sarace tari, tragedia foametei in masa.

Desigur, se pune intrebarea: cine este responsabil pentru asta?”, a incheiat Putin.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1327 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007902 (s)